Dissabte, setembre 30, 2023
AlgaidaCultura

Pinten el bou d’Osborne de blanc per promocionar una pel·lícula antitaurina

sangredetoroUn grup d’activistes antitaurins, encapçalats pel director de cinema Martín Garrido Ramis, han pintat l’únic toro d’Osborne que queda a Mallorca, en protesta per la celebració del Toro de la Vega a Tordesillas. Segons Garrido, en declaracions que recull el dbalears.cat,  «el tracte que ha rebut ‘Rompesuelas’ és indigne, és una aberració i un exemple més de com està aquest país».

Garrido també ha afirmat que «el tracte que ha rebut ‘Rompesuelas’ és indigne, és una aberració i un exemple més de com està aquest país», i davant d’aquest maltractament ha declarat que «els habitants de Tordesillas necessiten anar molt a l’escola i llegir molts llibres per saber que als animals no se’ls ha de torturar».

Martín Garrido Ramis, guionista i director de la pel·lícula recentment estrenada El fill bastard de Déu, ha afirmat que arran d’aquests fets ha decidit que la seva pròxima serà antitaurina i es titularà, Sangre de Toro. «És una història real que va protagonitzar el meu pare, que un dia li va agafar per muntar una corrida a Muro. Encara existeix la plaça. Jo tenia llavors uns vuit o nou anys i mai ho oblidaré», ha avançat sobre la nova pel·lícula.

A la seva pàgina de Facebook, malgrat atribuir la ubicació del bou a Montuiri quan en realitat està dins el terme municipal d’Algaida, ha afirmat que «la raó que hagi anat a pintar el toro (el que han deixat del bou) de blanc és perquè estava pintat amb molt mal gust i havia escrit Sant Bartomeu. Ho hem pintat perquè el toro es mereix estar pintat de blanc, color de puresa. Em sembla molt més aberrant haver espenyat com ho han fet els desgraciats de torn, els que han existit sempre. Perquè no té res a veure amb la silueta d’un bonic toro amb que un estigui en contra de les corrides de toros».

També hi ha algunes fotos del moment en què ell i els seus companys pintaven en roba interior el bou i que hem decidit no reproduir.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: