25 abril, 2024
AlgaidaPinapolíticaRandaUrbanisme

Continua la polèmica per la no modificació de les normes subsidiàries.

algaidasatelitEn el plenari de la setmana passada, l’equip de govern de l’Ajuntament d’Algaida va perdre la primera votació durant la votació de la modificació de les Normes subsidiàries d’Algaida i que limitaven la intensitat en el creixement del municipi.
Sembla que a les files socialistes ha creat un cert malestar que no s’aprovàs la modificació. La batlessa va afirmar no entendre la postura dels dos grups polítics que no votaren a favor. Però allò que ha sabut més greu és sigui el grup municipal de Més el que no hagi contribuït a aquesta aprovació, si ens atenem a les declaracions que l’exbatle d’Algaida Francesc Miralles, que ha publicat al seu perfil de Facebook arran de la publicació de la notícia de ahir al diari Última Hora. En el seu escrit, Miralles afirma que:

És una irresponsabilitat per part de MÉS ALGAIDA deixar oberta la possibilitat de que es puguin construir habitatges massificats als solars d’Algaida, Pina i Randa enlloc de seguir la tipologia tradicional del poble. Les Normes Subsidiàries actuals ho permeten i es pretenia per l’equip de govern modificar-les per evitar la interpretació perversa de la norma que ho fa possible.
Amb l’urbanisme no es juga, perque jugar-hi vol dir posar en risc alguna cosa més que l’honor de perdre una votació al Ple de l’Ajuntament per part de l’equip de govern del PSIB-PSOE D’Algaida.
Per l’interès general crec que cal rectificar i tenir la capacitat de saber destriar entre el que és bo per al poble i el que es bo (a priori) per al teu partit polític”.

Aquest noticiari es va posar en contacte ahir amb Tomeu Ballester, cap del grup municipal de Més per Algaida, per fer una valoració de les declaracions, cosa que va declinar adduint que es tractava “d’una opinió de qualcú que ni tan sols forma part de l’equip de govern”. Sembla que s’han volgut curar amb salut i aquest matí han emès un comunicat publicat també al Facebook del grup municipal i que també reproduïm:

Al passat Ple de l’Ajuntament, MÉS PER ALGAIDA, PINA I RANDA es va abstenir en la votació de la Modificació Puntual número 2 de les NNSS d’Algaida. Això es va fer pels següents motius:
– Consideram que, en lloc de modificacions puntuals, el que cal, tal com duim al nostre programa electoral, és emprendre la redacció d’un nou Pla General d’Ordenació Urbana adaptat al Pla Territorial.
Sabem que implica un gran esforç material i de temps, però és una decisió que s’haurà de prendre en qualque moment. Així que, com més aviat ens hi posem, millor.
– Entenem que aquesta modificació arriba tard, ja que actualment afectaria molts pocs casos. La majoria dels solars que en podien estar afectats, i que se’ns posaven d’exemple per justificar el canvi normatiu, ja estan urbanitzats.
– L’Equip de Govern ens va presentar aquesta modificació dos dies abans de dur-la al Ple i només quan els dos grups que estam a l’oposició ho demanàrem es va accedir a posposar la seva votació al proper ple per donar-nos temps a estudiar-la.
Però no es va fer feina per cercar el consens, ni tan sols davant els dubtes expressats pel nostre portaveu, en Tomeu Ballester, a la mateixa batlessa.
Davant tot això decidírem que el nostre vot seria l’ABSTENCIÓ, assumint que la nostra tasca com a oposició és votar allò que creguem correcte, pensant sempre en el que sigui millor per al nostre municipi. Sabem que això no serà sempre l’opció més còmoda, però sí la més responsable

Sembla que aquesta no modificació durà cua entre els dos partits d’esquerra a l’Ajuntament, els quals coincideixen en què la normativa actual no és bona encara que discrepen de la forma de solucionar-ho. Mentrestant el Partit Popular, l’única formació que va votar en contra per no “veure el sentit d’aquesta moficicació”,  apareix com a convidat de pedra en tota aquesta polèmica.

Redacció Noticiari Es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint