Constituïda la Comissió de Participació Ciutadana d’Algaida, Pina i Randa

Ahir  dimarts va quedar constituïda la Comissió de Participació d’Algaida que tendrà com a objectiu final i prioritari “potenciar la implicació activa dels veïnats en la presa de decisions que afectin el municipi”, segons explicà la regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Algaida i coordinadora de la comissió Catalina Fullana.

161018-constitucio-cpc

Aquesta comissió està composta per la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet; l’esmentada delegada de Participació Ciutadana i representants del món associatiu i de la ciutadania. En total, la integren 16 persones entre les quals hi ha una àmplia representació de la ciutadania a través de diferents associacions i entitats d’Algaida, Pina i Randa com ara la gent gran, joventut, del sector comercial o la revista es Saig, ciutadans a títol individual i un representant de cada partit polític amb representació municipal.

Els eixos de la participació ciutadana a Algaida són millorar i agilitzar la transparència de la gestió administrativa, afavorir l’empoderament del ciutadà, potenciar la visibilitat de les minories i una vida social més activa i integrada.

Les funcions d’aquesta comissió seran: organitzar el procés d’informació, coordinació dels mecanismes de participació, mobilització dels participants, garantir la transparència i la neutralitat dels processos, difondre els resultats i potenciar la capacitat de fer propostes i suggerències.

Tot i que ja està constituïda, la Comissió continua a la recerca de representants d’alguns àmbits importants com ara l’educatiu. Així mateix, cal destacar que tot i no formar-ne part, qualsevol ciutadà pot assistir a les reunions de la comissió en qualitat d’oient.

Pel que fa als pressuposts participatius del 2017 que es troben en fase de recopilació i estudi de les propostes presentades per treure a votació, la regidora Catalina Fullana va donar compte dels criteris de selecció de les propostes presentades i/o de la seva denegació i va donar algunes pistes sobre algunes de les propostes més cridaneres, que enguany poden girar altre cop entorn a l’educació o les infraestructures del municipi. Així mateix la comissió va decidir mantenir la reunió informativa de presentació sobre les propostes i projectes elegits pels veïnats en el procés participatiu d’enguany amb una data encara pendent de confirmar.

Redacció Noticiari es Saig 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.