25 abril, 2024
Algaida

Avui dia de Sant Honorat, festa del patró d’Algaida

A les onze del matí han tornat a començar els actes del programa de Sant Honorat 2017.

Els Cossiers, ballant Ses Bombes, han acompanyat les autoritats, entre les quals es trobava la batlesa del municipi Maria Antònia Mulet Vich, juntament amb la resta del consistori de tots els grups polítics. També hi han assistit Catalina Cladera, consellera d’Hisenda i Administracions Públiques o Ruth Mateu, consellera de Cultura i Transparència del Govern de les Illes Balears. Per part del Consell de Mallorca hi ha assistit el seu vicepresident i conseller de cultura, Francesc Miralles

L’ofici solemne ha estat presidit per Miquel Mascaró MSSCC, rector de la parròquia de Randa i responsable de l’ermita de Sant Honorat, qui no ha perdut l’ocasió després de convidar tothom a la missa que en honor al Sant es durà a terme aquest proper diumenge.  També hi ha estat present, a més del rector de la parròquia Antoni Riutort, l’anterior vicari Paco Carmona i

Com ja és tradició en el transcurs de la celebració religiosa, la dama i els sis cossiers han ballat L’Oferta, un ball en la dama acompanya d’un en un els cossiers des del centre de l’església fins a les escales del presbiteri, on honren amb una reverència el sant i lliurant una branca de murta als sacerdots.

Una vegada ha acabat la missa, els Cossiers han interpretat les seves habituals danses: Flor de Murta, els Reis, Mestre Joan, Obriu-mos, Dansa Nova (enguany fa 35 anys que la recuperaren), el Mergançó i Titoieta, el darrer ball en què s’escenifica la mort del dimoni, i sempre rep els aplaudiments més forts.

Els cossiers que han ballat avui són Celestí Oliver, Xesc Cerdà, Bernat Capellà, Biel Bibiloni, Jordi Juan i Ricard Echevarria. El dimoni ha estat en Joan Antoni Juan, i la dama na Laura Ferragut (Mindona). Els sonadors han estat Mateu Mulet, Alexandre Mulet i Mireia Oliver.

Després l’Ajuntament ha ofert un refresc per a tot el poble davant el consistori

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint