19 abril, 2024
AlgaidaConsell de MallorcaCulturaPinaRanda

La biblioteca s’ampliarà gràcies a un ajut de 155.000 euros

L’Ajuntament d’Algaida durà a terme una reforma i ampliació de la biblioteca municipal amb un projecte que tendrà un cost de 155.000 euros, d’una ajuda del departament Desenvolupament Local del Consell de Mallorca a les corporacions locals per a obres i serveis de competència municipal.

La biblioteca municipal d’Algaida està ubicada al primer pis del Casal Pere Capellà, un edifici que, arran d’aquesta reforma serà objecte d’un canvi en la fisonomia exterior de la seva façana. El projecte d’ampliació permetrà fer dos espais separats entre l’actual zona general i de préstec i l’espai destinat a la biblioteca infantil.

dsc_1188
Situació actual de la pèrgola 

Per això, la pèrgola exterior que dóna al carrer Cavallers i que està damunt l’entrada d’accés al casal quedarà integrada dins la biblioteca i acollirà l’esmentada biblioteca infantil. Aquesta, a la part del pati interior, tendrà il·luminació natural gràcies a dues obertures amb vidres que predominaran a aquesta zona.

L’altra part important del projecte és l’eliminació de les barreres arquitectòniques de la biblioteca amb la construcció d’un ascensor i nous sanitaris també adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. (Clicau sobre les imatges per ampliar-les)

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, explica que “fer aquesta ampliació al servei de biblioteca amb aquest espai infantil ens dóna més joc per a fer activitats pels infants a la biblioteca i reestructurar la biblioteca general que ja havia  quedat petita. Així mateix solucionam un problema de barreres arquitectòniques seguint amb l’adaptació que anam duent a terme a tot el municipi que és una de les nostres prioritats”.

La biblioteca municipal, 22 anys al casal

foto-batlessa-biblioteca-jpgPer la seva banda, Bastomeu Salas, bibliotecari des de 1993, recorda que la biblioteca es va traslladar des de l’edifici de la Casa de la Vila al Casal Pere Capellà l’any 1995 amb Francesc Antich com a batle d’Algaida. Com a curiositat, Salas recorda que era el dia de Sant Honorat: “Aleshores aquí hi cabia tot i el concepte de biblioteca era de sala única”. Afegeix que “ara però el fons ha crescut  i no només amb material bibliogràfic sinó en dvd i àudios i la sala principal ha quedat petita. Per això, llevant la banda infantil guanyarem molt espai que ens permetrà donar un millor servei. Així mateix, també se solucionen els problemes dels accessos”.

Salas aporta les xifres del tancament de l’any 2015. La biblioteca d’Algaida té 18.300 exemplars entre llibres, dvd i àudios. En aquell any va rebre la visita de 2.952 usuaris a consulta general i altres 1.428 participaren en alguna de les activitats que s’organitzaren des de la biblioteca. Així mateix, els usuaris van fer ús de 460 sessions d’internet i la biblioteca va fer 2.919 préstecs. Cal recordar que des de l’anys passat, la biblioteca municipal compta amb web pròpia.

Redacció essaig.cat 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint