19 abril, 2024
AlgaidacarreteresConsell de MallorcaMedi ambientMeteorologia adversaPinaPla de MallorcaRanda

El Consell mediarà davant la Delegació del Govern, després de les queixes dels ajuntaments per les ajudes del temporal

img_9793_a450
Foto: Consell de Mallorca

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, s’ha compromés avui a actuar davant la Delegació del Govern Espanyol a qui molts ajuntaments de l’illa acusen d’incomplir els compromisos adquirits després del temporal que va afectar bona part de l’illa l’any passat. Després de reunir-se amb els batlesses d’Algaida i Porreres i el batle de Montuïri, el president ha assegurat que sol·licitarà una reunió amb la delegada del govern espanyol a les illes. Ensenyat ha comunciat als batles la seva disposició a actuar en el seu nom davant la la Delegada Maria Salom. Segons Ensenyat, “El govern espanyol ha donat l’esquena als ajuntaments i per tant a molts mallorquins”

Davant aquesta “inacció”, Ensenyat ha defensat davant els batles la necessitat de reclamar de forma conjunta les ajudes i compensacions que s’havien promés després del temporal. “El Consell, com a vertader govern de l’illa defensarà els interessos dels ajuntaments davant qui sigui i on sigui necessari. No ens podem permetre que ens tractin com a ciutadans de segona. Des del Consell de Mallorca donarem veu als nostres ajuntaments”.

Miquel Ensenyat s’ha mostrat així de contundent en acabar al reunió amb els batles que havien demanat la seua intervenció per solventar el conflicte. De fet, els consistoris d’Algaida, Montuïri i Porreres van ser dels més afectats pel temporal.  Només aquests tres municipis ténen pendent de cobrar prop de 380.000 euros. El Consell de Mallorca també té pendent de cobrar per part del Goverrn espanyol  bona part de les ajudes que si li fóren reconegudes. Dels 2 milions d’euros reconeguts com a danys, només s’han cobrat 190.000 euros.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint