Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaCuraMedi ambientPla de MallorcaRanda

El PP d’Algaida i d’altres municipis al·leguen contra la declaració i ampliació de les ZEPA

5a09697eace53El Partit Popular de vuit municipis de Mallorca han registrat davant el Govern les al·legacions contra la decisió de la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca d’ampliar la declaració de noves Zones d’Especial Protecció per a les Aus, en el cas d’Algaida seria el Massís de Randa, i l’ampliació de la superfície d’algunes de les ja existents. En un comunicat difós pels populars, s’informa que a més d’Algaida també s’hi oposen Maria de la Salut, Porreres, Llucmajor, Felanitx, Santa Margalida, Mancor de la Vall i Llubí.

Els respectius portaveus d’aquests grups municipals incideixen que “els propietaris de les finques afectades no saben ni les prohibicions contemplades amb la declaració ZEPA dels seus terrenys”. En aquest sentit afegeixen que “ni la conselleria ho sap. El que està clar és que el que vol el Govern d’Armengol és dificultar el dia a dia de propietaris, caçadors i pagesos”.

Les al·legacions del Partit Popular de les Illes Balears es basen en la manca de justificació de noves ZEPA i d’ampliació de ja declarades, en la manca de consideració com Important Birds Areas (IBA), en la nul·la avaluació dels efectes en les activitats agràries, cinegètiques i ramaderes, així com en la manca de consens i participació dels propietaris i associacions afectades per la proposta del Govern.

Així, el PP balear rebutja la política de prohibició injustificada d’activitat en les ZEPA, incidint que aquest tipus de declaració únicament es pot basar en criteris ornitològics, que han d’estar científicament fonamentats. Segons els populars el govern “ha de demostrar la necessitat de declarar una zona concreta com d’especial protecció, cosa que no passa en el cas de les noves previstes”.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: