25 abril, 2024
AlgaidaConsell de MallorcaPinaRandaTurisme

Més per Algaida organitzà una acte per debatre sobre turisme

IMG-20180517-WA0027
Foto: Més per Algaida, Pina i Randa

Ahir dijous va tenir lloc a Algaida l’acte “Parlam de Turisme” organitzat per MÉS per Algaida, Pina i Randa. A la xerrada hi intervingueren Bel Busquets, vicepresidenta i Consellera d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern de les Illes Balears; Antoni Noguera, batle de Palma i Pere Fuster, Conseller del Consell de Mallorca.

El regidor i portaveu de MÉS per Algaida Tomeu Ballester, va ser l’encarregat de presentar als assistents, explicant que l’agrupació durà a terme abans de final d’any un sèrie d’actes per tractar temes que afecten al municipi i a la política general.

La primera en prendre la paraula va ser Bel Busquets exposant que “fins ara el turisme ha crescut sense límits” passant després a fer un repàs de la política turística d’aquesta legislatura que té l’objectiu de fer unes Illes sostenibles mitjançant l’establiment d’un sostre de places turístiques, la regulació del lloguer turístic, l’aplicació de l’Impost de Turisme Sostenible(ITS) i l’estratègia Better in Winter.

Segons Busquets “l’aplicació de l’ITS és un dels grans èxits de la legislatura” ja que gràcies a aquest, s’han obtingut 100 milions d’euros que revertiran en la conservació del patrimoni natural, cultural i històric així com en la inversió en innovació, formació i ocupació que serviran per potenciar la diversificació del model turístic.

Pere Fuster es va centrar en explicar la zonificació del lloguer turístic plantejada pel Consell de Mallorca, aclarint dubtes dels assistents sobre aquest tema. En paraules de Fuster “S’ha intentat adaptar la zonificació a la diversitat del lloguer turístic” segons la zona on es dona; remarcant que la normativa afectarà a les llicències que es demanin a partir del final de la moratòria actual. En el cas del nucli d’Algaida i Pina es permet el lloguer turístic en unifamiliars i plurifamiliars del nucli, així com en rústic comú sempre que es compleixin les condicions requerides. La restricció del lloguer turístic afecta només a Randa que va ser qualificat com a nucli saturat encara que aquesta classificació encara no és definitiva ja que està en procés de revisió.

IMG-20180517-WA0028
Foto: Més per Algaida, Pina i Randa

Finalment, Antoni Noguera va explicar l’aplicació de la Llei de lloguer turístic a la ciutat de Palma. Destacà que s’ha pres una “decisió valenta” prioritzant l’accés a l’habitatge i la bona convivència entre veïnats per damunt de tot. Per això a Palma s’ha prohibit el lloguer turístic a plurifamiliars a les zones del Centre Històric, Eixample, Santa Catalina i Nou Llevant. Noguera va afirmar que el que se cerca és “una ciutat habitable, una ciutat d’èxit i no una ciutat que mori d’èxit”.

L’acte, duit a terme al casal Pere Capellà, va acabar amb un torn obert de paraules en el que els veïnats i veïnades pogueren aclarir els seus dubtes.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint