Els habitants d’Algaida paguen de mitjana 7019,03 euros en impostos.

La setmana passada es va publicar la Memòria Econòmica i Social de les Illes Balears. i entre els resultats d’aquesta memòria destaquen els de fiscalitat municipal referida a l’any 2017.

Així un algaidí paga de mitjana 7019,03 € anuals en imposts (un 31,9 % de la seva renda disponible). D’aquests imposts, aproximadament un 40 % (3.004,47 €) són imposts directes (IRPF, l’IBI, etc.), un 53 % (3.715,21 €) són imposts indirectes (IVA) que se paguen quan adquireix qualsevol producte en una tenda o se paga pels serveis), i la resta 299,34 € són taxes diverses (taxa de fems, etc.) que són les que se paguen als ajuntaments.

Aquestes dades, al tractar-se dels ingressos tributaris dividits entre la població del padró, estan influïts per partides extraordinàries que entren a les arques públiques, relacionades amb el turisme o la construcció, i que no signifiquen de manera necessària que hi hagi aquestes diferències entre els impostos que paguen els ciutadans de diferent municipi.

Capdepera es el municipi de Balears amb major pressió fiscal per habitant, amb un 39,84% de la renda disponible, seguit d’Escorca, amb un 39,84%, i Deià, amb un 34,87%. Per contra, Petra y Costitx són els pobles amb una menor pressió fiscal, amb el 26,93%.

Cal recordar que les Illes Balears són la comunitat autònoma amb major pressió fiscal de l’estat. Un mallorquí té una pressió fiscal del 27,24% de la seva renda disponible, i un eivissenc, formenterer i menorquí superen el 28 %. La mitjana d’imposts pagats per un ciutadà de les Illes balears és de 7.064,51€.

També cal recordar que les Illes Balears són el territori on l’estat inverteix menys, ja que estan prevists en el cas que s’aprovin els pressupostos generals de l’Estat, que s’inverteixin 259,34€ en el cas dels balears, quan la mitjana per espanyol és de 2.657,91€

Redacció essaig.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.