Dimarts, desembre 5, 2023
Algaida

Estrena de les rutes escolars a Algaida

Tal i com infomàrem divendres passat, avui s’han posat en funcionament les primeres rutes escolars d’Algaida, una iniciativa que neix “amb l’objectiu de reduir el trànsit rodat en el nucli urbà especialment en les hores d’entrada i sortida d’escola, augmentar la seguretat viària i conscienciar als infants de la importància d’utilitzar alternatives als vehicles de motor”

L’Ajuntament d’Algaida ha establert 4 punts de sortida corresponents a cada línia de ruta escolar del nucli urbà, que han estat indicades amb els colors dels Cossiers:

  • 1 línia verda carrer de sa Quarterada.
  • 2 línia vermella a sa Plaça.
  • 3 línia groga a la creu des Colomer.
  • 4 línia blanca (simbolitza la Dama) a la cruïlla Metge Verger, Joan Alcover i Pare Bartomeu Pou

Tots els nins i nines es poden reunir en el punt més pròxim a casa seva per partir tots junts a peu cap a l’escola. Les línies conflueixen en el carrer de la Ribera que roman tancada a la circulació fins passada l’hora d’arribada al col·legi Pare Bartomeu Pou.

Avui, en l’estrena de les rutes s’ha comptat amb la presència dels agents de la Policia Local, sota la coordinació del Policia Tutor, Julià Garcia qui ha estat acompanyat del cap de la Policia Local, Joan Oliver i membres dels voluntaris de Protecció Civil.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, ha apuntat que “estem molt satisfets amb la posada en funcionament d’aquestes rutes perquè pensam que és una bona manera de millorar el nostre municipi en matèria de mobilitat perquè, a banda de reduir el trànsit en hores punta, educam i conscienciam els nostres infants que són el futur del poble”. Mulet ha afegit que “hem de recuperar la imatge dels nins i nines que va a peu i els conductors s’han de conscienciar del fet que entre les 8.40 i les 9 hi ha infants pel carrer que van a escola com hi havia un temps”

El Policia Tutor ha explicat que aquestes primeres setmanes de la posada en
funcionament de les rutes, hi haurà persones adultes responsables de vetllar pel bon funcionament i seguretat de cada línia però amb el pas del temps la idea és que es consolidin i funcionin de forma autònoma i facin el trajecte tots sols fins a l’escola.

Aquesta iniciativa compta amb el suport i la col·laboració del col·legi Pare
Bartomeu Pou i de l’AMPA del centre. És un projecte integrat en el marc del
programa “Algaida Municipi Educador”. Des del CEIP destaquen que aquestes rutes han de servir per integrar “els valors que es promouen des de les famílies, l’escola i la societat que mira cap al futur des de perspectives ecològiques, saludables i de convivència. Seguint aquestes rutes i caminant com a comunitat educativa obrirem camí cap a un poble més segur, obert, autònom i ple d’energia cada matí i migdia

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d