Lliurat el Llibre d’Or de l’Any Ramon Llull de Brussel·les al Santuari de Cura

La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme en funcions, Bel Busquets, i la consellera de Cultura, Participació i Esports en funcions, Fanny Tur, varen lliurar el passat dijous dia 20 d ejuny el Llibre d’Or de l’Any Ramon Llull de Brussel·les al Santuari de Cura, Mallorca, per tal que sigui custodiat durant els pròxims 50 anys en el lloc on l’escriptor, filòsof, místic, teòleg, professor i missioner mallorquí s’il·luminà abans d’emprendre el seu viatge. Aleshores, per al 750è aniversari de la mort de l’autor més universal de la cultura catalana, el Llibre retornarà a la capital europea.

FOTO: Govern de les Illes Balears

Les conselleres en funcions foren rebudes per Fra. Jaume Puigserver, provincial Tercera Orde regular dels Franciscans, i Fra. Nicolau Sastre Palmer, arxiver del Santuari de Cura.

El Llibre d’Or de l’Any Llull Brussel·les recull els desitjos per als pròxims 50 anys envers la llengua i cultura comunes perquè facin un viatge d’anada i tornada amb l’objectiu de descobrir si la paraula escrita s’ha complert i actualitzar-los.

Bel Busquets i Fanny Tur varen voler tancar les signatures del llibre en el viatge de tornada a Mallorca. Busquets hi va reflexionar sobre la necessitat de treballar amb els altres territoris de parla catalana pel progrés de la llengua i la cultura i Tur hi ha deixat unes paraules de record “per a l’exconseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya a l’exili, Lluís Puig”.

Redacció essaig.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.