19 abril, 2024
AlgaidaAlgaida en xifresEconomiaPinaRanda

Algaida compta amb una mitjana de 11.911 de renda per persona.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha començat a publicar a la seva pàgina web la secció ‘Estadística Experimental’, els avenços realitzats en diferents aspectes de la producció estadística i la distribució de renda de les llars per àrees geogràfiques de més de 500 habitants, podent seleccionar qualsevol carrer d’Espanya.

La renda mitjana per persona a Mallorca varia de forma considerable segons el municipi de residència. Així es desprèn de l’Atles de distribució de renda de les llars que ha publicat per primera vegada l’Institut Nacional d’Estadística (INE) al nivell geogràfic més petit possible, a partir d’unir dades del cens amb la informació de l’Agència Tributària.

Segons l’estadística que empra les darreres dades disponibles de l’any 2016, Valldemossa és el municipi més ric (18.168 euros anuals) i Lloseta, el més pobre (9.978 euros anuals), només superat per Sant Llorenç.

Font: Institut Nacional d’Estadística

Així Algaida es trobaria dins el tercer grup de municipis amb una renda més alta, amb 11.911 euros de mitjana anual. Segons l’INE la Algaida es troba dins el 30 % de municipis més rics d’Espanya i un 34 % dins la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Font: INE

No obstant això, a dins el municipi hi ha diferències. La practica totalitat del poble i la zona est del municipi presenta una renta per persona de 12.204 euros (31.876 euros per llar) mentre que la zona oest la renta és inferior: 11.695 euros (29.939 euros per llar). La possible diferència es trobaria en què en el districte 1 (el més acostat a Palma), els seus ingressos provenen de fonts derivades de prestacions (sobretot de l’atur) per bé que el seus salaris són més elevats que el districte 2 (el més acostat a Montuïri) on, no obstant això, els seus habitants reben més ingressos procedents d’altres ingressos.

En les dades publicades per l’INE, no es reflecteixen cap renda per sota de 2.897 euros o per sobre de 29.364 euros. Això es deu al fet que, per respectar el secret estadístic, l’INE no ofereix informació que superi aquests llindars. Tampoc publica dades de zones en les que visquin menys de 100 persones.

Redacció essaig.cat.

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint