Acord del Consell de Mallorca i Mancomunitat del Pla per crear una oficina d’igualtat

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va rebre ahir migdia en audiència la presidenta i representants de la Mancomunitat del Pla, que agrupa catorze municipis d’aquesta comarca mallorquina.

Es tracta de la primera reunió de feina de la presidenta Cladera amb la Mancomunitat del Pla, encapçalada per la seva presidenta, Joana Maria Pasqual i a la qual han assistit batles i batlesses i regidors i regidores dels municipis mancomunats.

Foto: Consell de Mallorca

«L’objectiu d’aquesta primera trobada és reforçar els lligams que ja tenim amb la Mancomunitat i establir-ne de nous com a interlocutor imprescindible per avançar en polítiques cabdals pel Consell, com són les d’igualtat, per construir una Mallorca feminista i igualitària», ha apuntat la presidenta Cladera.

En aquest sentit, el Consell de Mallorca i la Mancomunitat del Pla han acordat crear una oficina d’igualtat, que estarà situada a Petra, des d’on un agent d’igualtat de la institució insular donarà cobertura als catorze municipis mancomunats.

L’experiència i estructura de gestió de la Mancomunitat del Pla permetrà ajustar les actuacions en matèria d’igualtat a la realitat de cadascun dels municipis, en funció de les seves necessitats i característiques.

D’altra banda, a la reunió d’avui també s’han tractat qüestions relatives a les convocatòries d’ajuts i subvencions del Consell a les quals poden accedir les mancomunitats, com són els destinats a reforçar els serveis d’informació turística dels municipis o els ajuts per al foment de l’emprenedoria empresarial i la cooperació empresarial dins l’àmbit local.

A la reunió, a més de la presidenta del Consell i de la Mancomunitat del Pla, han assistit la consellera de Presidència, Teresa Suárez, el gerent de la Mancomunitat, Joan Cifre, les batlesses d’Algaida, Llubí i Porreres (Maria Antònia Mulet, Magdalena Perelló i Xisca Mora); els batles de Costitx, Lloret, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Sant Joan, Sineu i Santa Eugènia (Antoni Salas, Antoni Bennàssar, Gabriel Mas, Joan Verger, Miquel Jaume Horrach, Joan Carles Verd, Tomeu Mulet i Pep Lluís Urraca, respectivament) i el regidor de Sant Joan, José Bauzà.

Redacció essaig.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.