19 abril, 2024
AlgaidaPinaRandaTreball

Augment important de l’atur a Algaida durant el mes d’abril

Segons les dades publicades pel SEPE en el mes d’abril el nombre d’aturats ha pujat en 31 persones. De les quals 15 són homes i 16 dones.

El nombre total de persones en situació d’atur és de 265 , dels quals 124 són homes i 141 dones.

Les persones majors de 45 anys amb 134 aturats són el grup d’edat més afectat per l’atur, seguit dels que es troben entre 25 i 44 anys amb 107 aturats, el grup menys nombrós són els menors de 25 anys amb 24 aturats.

Per sectors veiem que en el sector serveis és on major nombre d’aturats hi ha al municipi amb 202 persones, seguit de la construcció amb 40 aturats, les persones sense ocupació anterior amb 10 aturats, la indústria amb 9 aturats i per últim l’agricultura amb 4 aturats.

Les dades d’afiliciació de la Seguretat Social si que són més positives,si bé ja que ha augmentat l’afiliació respecte al mes anterior, si bé l’afiliciació interanual descendeix.

I quina és la situació a la resta de les Illes Balears i a l’estat?

Les Illes Balears lideren el llistat de comunitats amb major augment de l’atur, amb un 15,6% respecte del març i un 62,2% en comparació amb l’abril del 2019. Les dades d’ocupació d’abril revelen, a més, que un 30% dels treballadors de l’Arxipèlag està afectat per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació, xifra que representa un total de 141.614 persones.

En termes absoluts, el nombre de persones desocupades es va incrementar en 27.812 respecte del mateix període de l’any passat i en 9.773 respecte del març, segons les dades recollides pel Servei Estatal Públic d’Ocupació (SEPE). Així, l’aturada de l’activitat econòmica per la crisi de la covid-19 va elevar la xifra d’aturats inscrits, a data del 30 d’abril, a 72.542 persones.

Aquesta davallada de l’ocupació comportarà, a més, la caiguda d’un 36% de l’activitat econòmica de les Illes, mentre que s’espera que el Producte Interior Brut descendeixi també prop d’un 30%. Tot i això, el conseller adverteix que caldrà tenir les dades del segon trimestre per conèixer el vertader impacte de la crisi sanitària del coronavirus en l’economia balear.

Al conjunt d’Espanya, les llistes de l’atur varen registrar un augment de 282.891 persones, un increment de gairebé un 8% respecte del març, quan la pandèmia només es va notar durant la segona meitat del mes. Aquesta situació ja afecta més de 3,8 milions d’espanyols, segons les xifres publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball, i es va agreujar precisament en un mes habitualment positiu per al mercat laboral, ja que suma les contractacions de la Setmana Santa.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint