Aquest Nadal: Reunions de fins a 10 persones, toc de queda fins a la 1:30 de la matinada i controls de festes Il·legals

El Ministeri de Sanitat ha aprovat amb les comunitats autònomes, inclosa la Comunitat de les Illes Balears, el pla per aquest nadal. Entre el 23 de desembre i el 6 de gener, les comunitats estaran tancades excepte per als supòsits ja inclosos en l’estat d’alarma, i per visitar a “familiars i cercles pròxims”, ha explicat Salvador Illa en roda de premsa.

Les reunions dels dies 24, 25 i 31 de desembre, i l’1 de gener, s’ampliarà la quota a 10 persones, cosa que s’aplicarà en tots els territoris. El toc de queda de la nit de Nadal i de Cap d’Any s’amplia a les 1:30. Segons ha explicat el ministre de Sanitat, entre el 23 de desembre i el Dia de Reis hi haurà un tancament perimetral de les regions, però es podrà sortir en aquests casos. Els dies previs, queda circumscrit al que els governs autonòmics aprovin. En principi, no es demanarà cap requisit específic per demostrar que se surt d’un territori per visitar a un familiar o persona propera, s’apel·la a l’actitud responsable de la ciutadania. Encara que podrà haver-hi algun tipus de control, “no hi ha previst un model de justificant específic”.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha valorat la reunió de Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut en què el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat les recomanacions sanitàries per a Nadal 2020 a Espanya. La resta de les festes s’aplicaran les normes vigents, marcades pel semàfor COVID que va presentar el Govern la setmana passada.

Per tant, a excepció d’aquells dies, les reunions seguiran sent de sis persones i el toc de queda serà de 00 hores a 6 hores. En l’hostaleria les taules seguiran sent de 6 persones per taula, no es podrà fer servir la barra i es tancarà a les dotze de la nit.

La consellera ha avançat que les mesures s’aprovaran previsiblement el dia 15 d’aquest mes mitjançant un decret de Presidència. El mateix dia es revisaran les restriccions actuals per contenir els contagis de coronavirus, que a Mallorca i a Eivissa són actualment les establertes pel nivell d’alerta sanitària 3; a Menorca, del nivell 2; i a Formentera, de l’1.

Control de les festes clandestines

El Govern també ha anunciat, en una roda de premsa de la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, convocada per presentar un operatiu extraordinari d’inspeccions que coordinarà la Direcció General d’Emergències entre desembre i gener, que farà servir drons i rastrejarà les xarxes socials per controlar que la ciutadania compleix la normativa contra la covid-1, tant durant el pont de la Constitució que començarà aquest cap de setmana com durant les festes de Nadal.

Castro ha advertit que seran “contundents” amb “les persones que incompleixin” la normativa. La consellera ha estat acompanyada per la delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo, i el president de la FELIB, Toni Salas. Els detalls del dispositiu s’han concretat aquest matí en una reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi). Així, la campanya començarà aquest cap de setmana i es perllongarà fins al dia dels Reis. Per ara, la consellera no descarta que s’apliqui també durant les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià.

Redacció essaig.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.