Site icon Essaig.cat |

Algaida compta amb una de les 180 parades intel·ligents de la nova xarxa de busos del TIB

La nova xarxa del bus interurbà de Mallorca que va entrar en funcionament a principis d’any incorpora ara una altra millora. Es tracta de la instal·lació de pals digitals a les parades amb l’objectiu d’oferir més informació a l’usuari sobre el servei del transport públic i notícies d’interès general sobre Mallorca, per convertir aquests punts de pujada i baixada de passatgers en parades intel·ligents.

Es tracta d’un dels components de què consta la iniciativa Smart Island Mallorca, que promou el Consell de Mallorca i l’entitat pública empresarial Red.es, i en la qual participa el Consorci de Transports de Mallorca. Aquesta iniciativa permetrà millorar la informació en temps real que reben els usuaris dels autobusos de la xarxa del TIB a 180 parades situades per tota l’illa.

v

En aquests moments ja s’han instal·lat tres prototips—actualment en proves— a les parades d’Algaida (ses Escoles), Pollença i Son Caliu (Calvià). Està previst posar- ne a 177 parades més, una vegada passada la fase de proves.

El pal digital permet comunicar informació dinàmica, com les pròximes hores de pas de l’autobús o avisos del servei, a través de dues pantalles de tinta electrònica monocromàtica de 13,3 polzades.

El pal digital s’alimenta mitjançant una placa fotovoltaica instal·lada a la part superior; no obstant això, l’element també té l’opció de poder-se connectar a la xarxa elèctrica. L’estructura, de 2,6 metres d’altura i 0,45 metres d’amplada, és d’acer inoxidable i duu incorporat un sistema d’il·luminació per facilitar la visió de la informació durant la nit.

Les parades intel·ligents s’emmarquen en la iniciativa Smart Island Mallorca, promoguda pel Consell de Mallorca i per l’entitat pública empresarial Red.es, que n’aporta el finançament. El projecte té com a objectius estratègics la millora de la qualitat de vida dels ciutadans de l’illa, la dinamització del turisme i el suport a les corporacions locals.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version