19 abril, 2024
AlgaidaCastellitxCulturaPinaRandaTradicions

Crònica de la nit algaidina de la Cultura 2022

Eren les 19 hores del capvespre, i amb la puntualitat algaidina de rigor, va tenir lloc al casal Pere Capellà la tradicional Nit de la Cultura Algaidina.

Durant el capvespre va tenir lloc el lliurament dels diferents Premis Rosa d’Or de la Pau (els premis van acompanyats de 500 euros en metàl·lic) a les següents categories:

  • XLVI Premi de Poesia: Treball núm. 682 titulat American postcards de Francesc Solé i Campanins, de Barcelona.
  • XLVI Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta: Treball núm. 589 titulat El vell amic de Maria Rosa Falp Claveguera, de Barcelona.
  • XLIV Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat): Treball núm. 728 titulat A recer de les muntanyes (La fugida dels Norats) de Catalina Eva Canyelles i Mas, de Sóller, Mallorca.
  • X Premi juvenil de Narració Curta per a joves de 14 a 17 anys: Treball núm. 727 titulat Memòries del 36 de Joan Mulet Puigserver, d’Algaida, Mallorca. En Joan no ha pogut ser-hi per trobar-se de viatge amb els joves d’Algaida a Andorra, i ha enviat un emotiu vídeo convidant a la lectura del seu treball. Ha recollit el premi la seva germana Lina.
  • XXVII Premi d’Investigació: Treball núm. 740 titulat Unes cantades de veus fresques a Plaça. Dones algaidines a l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya de Bàrbara Duran Bordoy, de Manacor, Mallorca. L’autora ha reivindicat la tasca de recerca en Ciències Socials que suposa aquest treball i ha agraït al seu fill la seva ajuda amb la base de dades.
  • VIII Premi Musical 2022: Composicions per a Conjunt Coral: Treball núm. 681 titulat Recolliment del mestre Raimon Romaní Cornet, de Terrassà, Vallès Occidental. Text: Poema “Recolliment” de Miquel Costa i Llobera.
  • III Premi de Guió de Curtmetratge en català: Treball núm. 692 titulat De reüll de Júlia Castaño Rodríguez, de Bunyola, Mallorca.
  • III Premi de Curtmetratges en català: Treball núm. 221 [18] titulat La banyera del director Sergi Martí Maltas, de Badalona (Barcelonès).
  • XXI Premi Joan Balaguer Mulet de Fotografia: Treball núm. 147 titulat El árbol solidario de Luis Carlos Ruiz Pérez, d’El Tiemblo, Àvila.
  • XIV Premi de Pintura: Treball núm. 151 [06] titulat Serie Ramas Color de Jorge Cabral Tejero, des Pont d’Inca, Marratxí.

L’acte ha acabat amb la projecció del curtmetratge guanyador del III Premi de Curtmetratges en català: La banyera.

També podreu veure totes les fotografies i pintures que han participat en els Premis castellitx d’enguany a través de la seva pàgina oficial.

A continuació podeu reviure l’acte que es Saig ha retransmès en directe a través de Facebook live.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint