Ahir horabaixa va tenir lloc, una vegada conclosa la missa en honor al beat Ramon Llull celebrada a l’església del mateix nom a Randa, l’acte inaugural de l’Any Llull a Randa, Pina i Algaida, que tindrà lloc entre el novembre de 2015 al novembre de 2016.
L’acte el va iniciar Bartomeu Salas, bibliotecari i tècnic de cultura de l’Ajuntament, que va exercir de mestre de cerimònies i que dóna pas als diferents discursos institucionals.
La batlessa Maria Antònia Mulet va donar la benvinguda a totes les autoritats, a més de membres del Bisbat hi havia el vicepresident i conseller de Cultura del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, i la gerent de la Universitat de les Illes Balears, Antònia Fullana, i el batle de Llucmajor, Jaume Tomàs. Els representants dels partits polítics algaidins, tant Més per Algaida, Pina i Randa, els socialistes i el Partit Popular també eren presents a l’acte, així com alguns dels representants de les entitats que formen part de la Comissió Llull.
La batlessa afirmà que “teníem molt clar que ens haviem de dedicar a reivindicar la figura de Ramon Llull i que s’havia de fer partícip al poble” tot partint de la premissa que “conèixer és estimar”.
Per la seva banda, la regidora d’Educació i Cultura Margalida Garcias Simón, en un discurs ple de pedagogia i de fomentar el coneixement de Ramon Llull explicà que “Randa, és la muntanya que vetla i il·lustra el poble d’Algaida, un poble que treballa i reivindica la necessitat de conèixer la seva història i cultura’.La regidora va fer un reconeixement públic a Titoieta Ràdio, La ràdio de les bèsties que retransmetia l’acte en directe i també per a Bartomeu Salas, la persona que “havia fet possible” posar en marxa tot l’engranatge de l’Any Llull.
Just després es va fer l’acte de presentació del logotip commemoratiu confeccionat per Pilar Salas Barceló, qui va explicar el perquè dels colors del logo i també com la figura del beta recorda la muntanya de randa, i també de la web de l’Any Llull, accessible des de la pàgina del l’Ajuntament (www.ajalgaida.net), i també clicant a l’enllaç de l’Any Llull d’aquest noticiari.
Seguidament, l’historiador algaidí Pere Fullana Puigserver, responsable de l’assessorament històric i cultural de l’Any Llull, va dur a terme la presentació dels conferenciants. Fullana va fer una presentació reivindicativa del paper de Ramon Llull en la cultura catalana i afirmà d’ell que “Ramon Llull és el nostre producte km 0 i Randa el trampolí que li serví per agafar força per poder desenvolupar durant quaranta anys la seva tasca”.
Fullana va afegir que teníem la sort de poder escoltar la conferència de dos grans coneixedors de la figura de Llull i que aviat podríem tenir a les mans una obra feta per Gabriel Ensenyat i Gaspar Valero, sobre Els paisatges de Ramon Llull. Amb el mateix títol els dos historiadors realitzaren un recorregut visual i amb paraules dels territoris relacionats amb Ramon Llull, que resultà ben interessant.
Redacció Noticiari es saig