Essaig.cat |

Crònica postelectoral algaidina del 20 D

“Mai havia vist tanta sensació de derrota durant el procés de recompte de les meses electorals en unes eleccions”. Aquest és el comentari que se sentia ahir a la nit d’una persona que ja n’ha viscudes moltes i de recomptes electorals. I és que els resultats de les eleccions generals a nivell general ja apuntaven a que els d’Algaida al Congrés dels Diputats no serien del tot bons per a les forces polítiques tradicionals del municipi.

El recompte es va allargar més de l’esperat perquè hi havia un debat sobre si impugnar o no els sobres de Ciudadanos (els motius eren que no eren bilingües) i les habituals impugnacions de papepetes, que varen donar una certa vida a un recompte, tant desangelat com els resultats, que condueixen a una certa ingovernabilitat de l’Estat i qui sap si a unes noves eleccions al març com apuntaven alguns dels assistents.

Tanmateix els polítics algaidins, sobretot els progressistes, s’ho prenien amb una mica d’humor, quan deien “podem estar contents perquè ha guanyat l’esquerra”, amb el fet que Podemos s’havia menjat alguns dels vots descontents del PSOE i també les possibilitats de Més.

No obstant això, el Partit Popular fou el partit més votat a Algaida amb 752 vots (28,59 %), seguit del PSOE amb 550 vots (20,91 %) i en tercer lloc Podemos que, tot i no tenir implantació a Algaida va enviar una apoderada al casal, va aconseguir 526 vots (un 20 %).

La desil·lusió per no poder aconseguir el diputat a Madrid també la va patir Més, ja que només va aconseguir 362 vots (un 13,76 %, si bé un resultat millor que a la resta de les Balears on només aconseguiren el 7,02% dels vots).

El resultats seguiren amb Ciudadanos que obtingueren 270 vots (10,27 %), El Pi – Proposta de les Illes va obtenir 66 vots (2,51 %) i finalment Unitat popular Balear, la qual obtingué 42 vots (1,60 %) del total.

resultatsgeneralsaAlgaida2015

Pel que fa al recompte de senadors, els dos senadors més votats a Algaida foren els del PP, seguit pels dos del PSOE i el de Podemos, si bé a nivell de Balears els senadors elegits foren els dos del PP i el de Podemos.

Aquests resultats vénen a demostrar que a Algaida segueix la tendència de la majoria de municipis de la part forana, on el PP perd vots però es manté com a primera força. Podem apareix amb força en gran part dels municipis de Mallorca com a segons força, disputat pel PSOE en major mesura, seguit de Ciutadans, MÉS i en darrer terme El Pi.

Redacció Noticiari Es saig 

Exit mobile version