Site icon Essaig.cat |

Es saig núm. 417 (gener de 2016) ja és al carrer

portada_gener2016Diuen que Festes passades, coques menjades però en el nostre cas això jo és així. No hem sortit de les festes de Nadal i ja ens embarcam amb les de sant Honorat i sant Antoni.

48 pàgines plenes d’informació i cultura és el que trobareu en el número en paper del mes de gener de la revista es saig. A les pàgines centrals hi trobareu una composició dels Ramons, Ramones i Llulls de la vila. La convocatòria resta oberta per si hi ha qualque despistat que no ens l’hagi enviada. Això ja la foto ja sortirà en blanc i negre.

Seguim  amb l’any Llull perquè també trobareu un interessant article sobre la llegenda de la mata escrita a càrrec de Caterina Valriu, així com tota la bibliografia disponible que hi ha sobre Llull a la Biblioteca d’Algaida.

La nostra portada, ho haureu vist està dedicada a la Sibil·la, interpretada meravellosament per Elisabet Ballester Salas i per això a la contraportada reproduïm els versos que constitueixen el cant i en pàgines interiors, una informació del Grup d’Informació de l’OCB. per cert que en el seu apartat també hi ha informació sobre les seves activitats aquestes festes.

En es saig també ens agrada contar la nostra història recent i passada, per això en Pere Mulet ens explica entre altres coses, els funerals que es manà fer pel rei Lluís XIV de França, padrí del rei d’Espanya Felip V; Celso Calviño parla de la història del cos de Carabiners a Algaida, i recordam també el que publicàvem ara fa vint anys.

La xerradeta d’aquest mes de gener l’han feta a Rafel Puigserver, col·laboradors de la revista i d’aquest noticiari que ha obtingut el titol de doctor amb la seva tesi Les publicacions de la part forana de Mallorca des dels anys setanta fins a l’actualitat.

I tampoc ens podem oblidar de les altres seccions habituals, com l’astronomia, la flora d’Algaida que tracta de l’aladern, la consulta veterinària ens diu com lluitar contra la leishmaniosis o el pluviòmetre que ens recorda quins han estat els desembres més secs i els mes plujosos des que se’n té constància escrita.

 Tot això i molt més ho trobareu només a la revista es saig en paper. Que gaudiu de la seva lectura.

Redacció Noticiari es saig

 

Exit mobile version