Segons ens va explicar Gil Garau, responsable de l’empresa algaidina Cervesa del Pla, aquesta cervesa “és una interpretació del tipus de cerveses que s’elaboraven en el segle XIII i que haguès pogut beure Ramon Llull durant el seu llarg camí”.
Per a l’elaboració d’aquesta cervesa, s’ha acudit a la bibliografia de l’època i està composta per aigua, malta d’ordi, Gruyt, Llevat i mel. Segons Garau, “l’element que actualment no s’utilitza i que antigament era molt comú és el Gruyt, una mescla d’espècies aromàtiques de donaven gust i olor a la cervesa, a part de les característiques de conservant”
Per aquesta elaboració de la cervesa de Ramon Llull els responsables de Cervesa del Pla han utilitzat Gruyt elaborat a base de salvia i romaní salvatge, i amb l’objectiu de caracteritzar més la cervesa han utilitzat maltes torrades i fumades per donar-li un caràcter més antic. I per arrodonir-lo li han adicionat mel ecològica d’un productor local algaidí.
Redacció noticiari es saig