Site icon Essaig.cat |

Es restauren les talles de la Mare de Déu Morta d’Algaida i Pina

mare_deudormida_2014
Imatge del llit de la Mare de Déu Dormida exposada el 2014

El passat dijous tècnics del Taller de Restauració del Bisbat de Mallorca vingueren a l’Església d’Algaida per endur-se’n la mare de Déu d’Agost i els dos àngels que l’acompanyen per dur a terme unes tasques de restauració i conservació d’aquestes tres peces de gran valor patrimonial per al nostre municipi.

L´Assumpta que s´ubica en el nínxol, apareix dreta sobre un núvol, enrevoltada d’angelets. Té les mans plegades damunt el pit i la vista dirigida capdalt. A banda i banda, és a dir, a cada carrer lateral, s´hi desenvolupen dues escenes pictòriques.Associat al retaule funciona el llit que serveix per muntar el monument de la Mare de Déu el 15 d´agost. El d´Algaida es conserva en molt mal estat, i segons apunta l’historiador de l’art Miquel Àngel Capellà, es creu obrat al segle XVIII.

Els responsables del Taller de restauració aprofitaren el viatge per també endur-se’n la Mare de Déu morta de Pina que també necessita d’una restauració.

Esperam poder tornar a tenir-les disponibles per poder continuar exposant-les el mes d’agost. Una tradició que el Consell de Mallorca i el Bisbat han recuperat els darrers anys.

Redacció noticiari es saig

Exit mobile version