Site icon Essaig.cat |

El president del Consell visita Algaida per presentar Repensem Mallorca

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el conseller insular de Desenvolupament Local, Joan Font, han visitat avui, en el marc de la campanya de participació ciutadana ‘Repensem Mallorca’, el municipis d’Algaida. També els han acompanyat els vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports,Francesc Miralles i la Consellera de Benestar social i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS, Margalida Puigserver, ambdós algaidins.

La batlessa del municipi, Maria Antònia Mulet, ha explicat al president i al conseller insular les mancances que pateixen els algaidins i algaidines actualment, entre les quals ha destacat la necessitat d’executar el projecte de la ronda, el de millora de la carretera d’Algaida-Llucmajor, i la de la construcció d’un carril bici al municipi. Altres reivindicacions que han fet des de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Algaida han estat ajudes i suport tècnic i econòmic per a l’adaptació de les Normes Subsidiàries del municipi, també en ajudes per a l’eficiència energètica i finalment en la digitalització i catalogació de l’arxiu municipal.

Després del breu discurs de la batlessa, Miquel Ensenyat ha explicat el motiu de la vista que no era altra que la presentació de la campanya Repensem Mallorca i s’ha donat veu a les entitats i associacions algaidines.

Entre les millores demanades per l’Ajuntament i que tenen coincidència amb les peticions i les entitats dels poble cal destacar la millora de les instal·lacions esportives, una de les reivindicacions de les entitats esportives de futbol amb la substitució i instal·lació de la gespa artificial dels camps de futbol on hi juguen el CE Algaida i Pina CF. El camp d’Es Figueral de Pina és l’únic que no en té i el d’Algaida la gespa s’hi posà el 2002 i ja està en mal estat i els jugadors es fan mal. En el cas del club algaidí, el seu president ha recordat que es gestionen 200 fitxes de jugadors federats, i per les instal·lacions d’Es porrassar hi passen prop de 22.000 usuaris i quatre vestidors, per 9 equips de futbol (un dels quals femenins). La batlessa ha dit que no és possible resoldre-ho tot de cop i que de moment enguany s’arreglarà la piscina que perd molta d’aigua i l’enllumenat, però que ho tenen present.

També s’han demanat la promoció dels artesans mallorquins que treballen per llaurar-se un futur, per part de l’Associació d’Artesans d’Algaida, Pina i Randa, i la promoció interior i del comerç local, amb que també han coincidit amb l’Associació de Comerç del municipi.

La resta d’entitats que han participat en la reunió són la Societat de caçadors que han demanat ajudes pel repoblament i tenir les finques més controlades; Titoieta Ràdio vol recuperar la idea de les xarxes d’emissores locals de Mallorca; la Delegació Algaida OCB i la revista es Saig hem demanat la defensa de la llengua, la cultura i el paisatge i no deixar caure en l’oblit la premsa forana; l’Associació de la Banda de Música que prepara un disc amb peces relacionades amb Llull i demana ajuda per poder fer un intercanvi amb una banda d’Eivissa; l’AMIPA del Col·legi Pare B. Pou d’Algaida ha demanat poder establir un carril perquè els nins puguin anar a peu o amb bicileta en un carril i de forma segura a l’escola; Trotadors d’Algaida que han demanat que sigui més fàcil tramitar i poder les excursions i carreres pel camp, especialment a la zona de Cura); els Comediants d’Algaida ha reivindicat la necessitat defensar la comèdia mallorquina. Altres associacions que han intervingut són els Cossiers, Algaida Solidari, l’Orfeó Castellitx, el Club d’Escacs, l’Associació de la Gent Gran, l’Associació Merdufais de Pina, i l’entitat Algaida, Pina i Randa terra d’acollida.

L’equip del president va prendre nota de les peticions i va dir que l’objecte d’aquestes reunions era presentar i animar a participar en la campanya Repensem Mallorca i recollir les propostes i les inquietuds per construir una corporació insular més propera i consensuada per la majoria de municipis i entitats ciutadanes.

Tot i que havia de fer-se abans de la reunió amb les entitats, Miquel Ensenyat i Joan Font es reuniren amb la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet i els regidors de tots els partits polítics amb representació municipal per tractar les problemàtiques i necessitats més urgents del terme municipal.

Redacció noticiari es saig 

Exit mobile version