Site icon Essaig.cat |

L’Ajuntament d’Algaida inicia una campanya per fomentar l’estalvi d’aigua

L’Ajuntament d’Algaida ha intensificat les seves accions encaminades a conscienciar als ciutadans sobre la importància de dur a terme bones pràctiques per a estalviar aigua, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua que se celebra avui dia 22 de març.

Per això s’han fet accions puntuals d’informació i conscienciació que reforcen les que es duen a terme amb el Pla d’Acció d’Energia Sostenible municipal elaborat en el marc del Pacte de Batles que l’Ajuntament d’Algaida signà l’any 2011 per tal de reduir les emissions de CO2 duent a terme polítiques actives enfront del canvi climàtic.

Conscienciació entre els escolars 

Avui matí, dos grups de cinquè del col·legi públic Pare Bartomeu Pou, han fet una sortida amb la batlessa del municipi, Maria Antònia Mulet, i l’educadora ambiental, per sensibilitzar al poble sobre l’estalvi d’aigua. En aquestes sortides s’han aferrat adhesius amb missatges i consells per a conscienciar sobre el consum d’aigua en els comptadors d’aigua del carrer amb diferents frases per a conscienciar als ciutadans sobre la importància de fer un bon ús del líquid elemental.Aquí us mostram els sis adhesius, clicau a sobre per ampliar les imatges.

Aquí teniu algunes de les imatges de les accions fetes avui matí per la batlessa i els alumnes de cinquè de primària.

Instal·lació de reductors de consum.

Així mateix, l’Ajuntament d’Algaida instal·larà equips reductors del consum d’aigua a la Casa de la Vila, del Casal Pere Capellà, la sala Polivalent i l’Escola Municipal de Música.

A banda, d’això, en la propera campanya de la Inspecció Tècnica de Residus s’informarà porta i s’incidirà sobre alguns consells importants perquè la gent pugui dur a terme bones pràctiques en el consum d’aigua a les seves llars amb l’objectiu  que «Algaida, Pina i Randa siguin més sostenibles i més respectuosos amb el medi ambient».

Pet tot això és fa molt necessari saber quina és la mitjana de consum d’aigua que fa cada persona i de quina manera es consumeix.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, ha declarat que «fa estona que aprofitam el Dia Mundial de l’Aigua per donar a conèixer i reforçar les accions que duim a terme durant tot l’any i des de 2011 per aconseguir ser un poble més sostenible, més eficient energèticament per tal de reduir les emissions de CO2. A banda d’accions, també pensam que és important fer aquestes campanyes de conscienciació a les llars i també a les escoles perquè els nins i nines són el futur».

Redacció noticiari es saig 

Exit mobile version