Site icon Essaig.cat |

El Consell destinarà més doblers als pobles amb diferents nuclis com Algaida

llogaretspinarandaSegons informa avui el diari Última Hora en la seva edició en paper, els municipis que comptin amb diferents nuclis o llogarets, com és cas d’Algaida que tenim Pina i Randa, podran rebre fins a 3.100 euros per cada nucli de població addicional.

Es tracta d’una demanda nascuda de l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca que ha estat acollida pel Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca i que ha decidit distribuir els 10 milions d’euros amb aquest nou format. A més de la inversió de 10 milions d’euros del Pla Especial del Consell cal afegir també un altre milió i mig d’un pla especial per a despeses corrents dels municipis de menys de 10.000 habitants

Algaida rebria així 6.200 euros més del Consell, als quals s’han afegir als 150.000 euros que donada la població de dret del nostre municipi (5.140 habitants) ens correspon. L’Ajuntament podrà presentar fins a 5 projectes d’obres o serveis de competència municipal amb un pressupost superior als 10.000 euros.

Joan Font, conseller insular d’Desenvolupament Local, ha assenyalat al diari Última Hora que «la injecció de 11,5 milions als ajuntaments serveix, especialment als consistoris petits, per dur a terme el seu dia a dia». La voluntat del Consell, i també de molts dels batles es que «siguin les empreses del municipi les que puguin dur a terme les obres per fomentar l’economia local»

Redacció noticiari es saig

Exit mobile version