Site icon Essaig.cat |

Crònica audiovisual de la Nit de la Cultura algaidina

El passat dissabte el Casal Pere Capellà d’Algaida va acollir la Nit Algaidina de la Cultura amb el lliurament dels Premis Castellitx 2016 en les seves diferents modalitats.

En el decurs de l’acte es va retre un sentit homenatge pòstum a Pere Mulet Cerdà, activista cultural algaidí, un dels impulsors i membre del jurat d’aquests premis, que morí sobtadament el passat mes de març.  Així mateix, l’Ajuntament d’Algaida va lliurar la Rosa d’Or dels Premis Castellitx a la família de Pere Mulet.

Es va dedicar a la seva memòria algunes de les actuacions musicals com ara Siau qui sou de Guillem d’Efak per part de Miquel Brunet, Biel Oliver “Torres” i Maria Rosselló que foren els encarregats d’amenitzar l’acte musicalment.

Pel que fa al lliurament de premis, intervingueren la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet i la regidora de Cultura, Margalida Garcias. Hi foren presents la majoria dels membres del jurat i els guardonats d’aquests premis, mentre alguns excusaren la seva assistència i trameteren un vídeo d’agraïment pel seu premi. Entre els assistents l’anècdota es produí quan la batlessa hagué d’encalçar a una premiada que s’havia deixat el premi damunt l’escenari de l’auditori.

El guardonats amb els Premis Castellitx 2016.

XL Premi de Poesia: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: L’ordre del foc de Jesús Pacheco Julià, de Sant Celoni, Barcelona.

XL Premi de Narració Curta: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Mons, d’Isabel Quintana Carrillo, de Palma, Mallorca.

XXXVIII Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat): Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: El meu pis de la badia de Bartomeu Cifre Cerdà, des Port de Pollença, Mallorca. Aquí un fragment glosat del seu discurs d’agraïment en què posava de manifest la situació d’Europa davant els refugiats

XIV Premi de Fotografia: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Ventanas, de José Urbano Suárez, de Torrent, València.

IV Premi Juvenil de Narrativa Curta: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Lanorat groc d’Etna Miró Escobar, de Lleida. Pel seu interès i pel seu gran discurs, volem difondre el discurs que l’Etna va remetre a l’organització per agrair el seu premi.

VIII Premi de Pintura: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros per l’obra Voladors d’Alexandra Castillo Campoy, de Son Servera, Mallorca.

II Premi Musical. Composicions per a música coral. Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Llibre d’Amic e Amat de Bernat Gerard Quetglas Torelló, de Sa Cabaneta, Marratxí, Mallorca.

Ja podeu accedir a les publicacions de les obres guanyadores a través de la Col·lecció Binària de l’Ajuntament d’Algaida. Els premis Castellitx es lliuraren per primera vegada l’any 1968 i són ja tot un referent dins el món de la cultura en Llengua Catalana.

D’altra banda, podeu sentit l’acte complet amb el servei a la carta de Titoieta Ràdio.

Redacció noticiari es saig 

Exit mobile version