Essaig.cat |

Fer botelló o necessitats fisiològiques al carrer pot comportar 350 euros de multa

festespinaordenancacivicaAmb l’arribada de les festes d’estiu que comencen demà a Pina, l’Ajuntament d’Algaida vol recordar alguns dels conceptes susceptibles de sanció que, segons l’ordenança de convivència i seguretat ciutadana, poden rebre multes que vans des dels 60 als 350 euros.

L’Ajuntament d’Algaida recorda que està prohibit consumir alcohol fora dels recintes habilitats per les festes o fer botelló al carrer així com fer necessitats fisiològiques (defecar, orinar, escopir) en espais públics.

Cal recordar que l’any 2014, el plenari va aprovar una ordenança de seguretat i convivència ciutadana que, entre altres coses, preveu sancions econòmiques a la gent o grups de gent que consumeixin alcohol fora dels recintes habilitats expressament amb motiu de les festes d’estiu i també el consum d’alcohol en la via pública.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, vol recordar l’existència d’aquesta ordenança que complementa altres iniciatives que ja es feien altres anys per garantir la convivència ciutadana en el decurs de les festes d’estiu com és tancar la circulació en els carrers dels nuclis urbans i també demanar i comptar amb els reforços de la Policia Local, Protecció Civil, la Guàrdia Civil.

Mulet vol deixar clar que “aquest divendres i dissabte a Pina, la Policia Local com ja va fer l’any passat, imposarà les sancions que siguin necessaries per tal de fer complir l’ordenança”.

“L’any passat ja vàrem notar una millora en la reducció del consum d’alcohol fora dels llocs habilitats per les festes d’estiu i enguany continuarem amb el seguiment i vigilància perquè es compleixi tot el previst en aquesta ordenança de seguretat i convivència ciutadana”, destaca la batlessa.

A banda de procedir a iniciar els expedients sancionadors, els agents de l’autoritat “retiraran i intervindran” les begudes i també “els mitjans o materials emprats”. Així mateix el document també recorda que està prohibida la venda d’alcohol a menors d’edat.

Redacció Noticiari es Saig

Exit mobile version