Site icon Essaig.cat |

Fest Mutant aquest cap de setmana a la finca Es Pontet a Algaida

cartelmutantespontet#FestMutant És la mutació a festival de Mercat Mutant, plataforma creada el 2013 per i per a la cooperació i la coocreación. Pensat i construït per afavorir el desenvolupament local responsable, té 6 edicions. Es Pontet a Algaida finca ecològica i espai cultural a Algaida, carretera Palma-Manacor, sortida 22. Mallorca acollirà durant els dies 3 i 4 de setembre la Mostra de Disseny Creatiu i Responsabilitat Social, desenvolupada per la plataforma ciutadana Fest Mutant.

Durant dos dies els assistents gaudiran d’un festival amb càmping gratuït per a qui es quedi els dos dies (sense foc), en un espai envoltat d’horts, pou propi d’aigua, un enorme safareig de reg (piscina) i d’un programa d’activitats per a totes les edats, sessions de ball matinals, Hatha ioga, Kundalini, animacions, tallers i xerrades gratuïtes, art, mercat sostenible, Kirtan (cant grupal), astrologia, ludoteca de jardí, teràpies holístiques, grastronomia de l’hort al plat, begudes artesanals de la terra i música , molta música dels nostres artistes locals. DjEridu, Frandom, Dj Selk · nam, Italosafari, Pi, Anamica, Dj Atzavara, Posidònia Sound System, ACOV vinil …

Que ès el projecte Fest Mutant?

“El projecte Fest Mutant parteix de la base col•laborativa com a finançament. Som un grup de persones entusiastes i proactives (educadors, creatius, enginyers, analistes, experts en comunicació, tècnics de medi ambient, emprenedors, especialistes en cultura regenerativa, dissenyadors, artesans músics, artistes i un llarg etcètera) orientats a provocar un canvi social”, expliquen els seus responsables.

Aquesta mostra vol donar a conèixer aquesta plataforma que té “el clar propòsit de promoure un canvi en la manera en què ens relacionem entre nosaltres i amb l’entorn i servir de plataforma en el foment d’una nova consciència, Fest Mutant compta amb els següents objectius:

  1. formar, integrar i crear xarxes col•laboratives entre persones
  2. estimular sinergies entre individus del sector cultural
  3. incentivar la participació del sector privat en el finançament de projectes culturals
  4. fomentar la internalización de la cultura balear i la seva inclusió en xarxes europees d’oferta cultural
  5. regenerar l’entorn i l’economia local a través del consum responsable
  6. contribuir a augmentar l’atractiu cultural de les ciutats i pobles en benefici d’actuals i futurs residents, treballadors, visitants, emprenedors, etc.

Des de l’organització expliquen que “el valor de mercat dels productes es determina cada vegada més en funció de la seva originalitat, singularitat, rendiment, aparença i sostenibilitat. L’evolució de les xifres en els últims anys suggereix una certa capacitat del sector cultural per resistir moments econòmics adversos, a més d’un gran potencial per seguir creant ocupació en períodes de dificultat”.

El sector cultural es troba encara en una fase inicial pel que fa a la seva estructuració. L’escassetat de xarxes empresarials, la falta de comunicació i en conseqüència, l’absència de col•laboració segueixen sent una realitat. Aquesta absència d’interactivitat impedeix la interlocució amb agents representatius del sector que propiciïn la col•laboració públic-privada en el disseny de polítiques i actuacions per a la seva consolidació.

El Festmutant d’enguany

Durant aquests dos dies, a la mostra es faran diferents activitats. Si bé el programa complet d’activitats està per tancar, ens complau presentar-vos algunes de les activitats que es desenvoluparan durant aquesta edició de Fest Mutant:

TALLERS GRATUÏTS

AUDIOVISUALS

ARTESANIA, DISSENY I MÚSICA

NUTRICIÓ

MONEDA LOCAL (MONEDA MUTANT)

COOPERACIÓ

RECICLATGE

L’Ajuntament d’Algaida col·labora amb aquests actes cedint un pàrquing gratüit i fomentant el transport.

Redacció Noticiari Es saig 

Exit mobile version