Site icon Essaig.cat |

El PSOE i el PP d’Algaida critiquen la forma com s’ha fet la visita del conseller Vidal

2117400A mitjan horabaixa d’ahir diumenge, l’Agrupació Socialista d’Algaida, Pina i Randa va publicar un comunicat a través de la seva pàgina a Facebook, criticant la forma en què s’havia produït la visita del conseller de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears Vicenç Vidal.

El comunicat socialista

Els socialistes manifestaven el seu “malestar per la forma com ha organitzat la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear la visita als terrenys afectats per les pluges a Algaida, Pina i Montuïri”

Els socialistes critiquen que a més dels batles, s’haguessin convocats “als regidors de l’oposició de Més d’Algaida i a la secretaria general de Més del PSM i diputada de Més per Mallorca al Parlament de les Illes Balears” i qualifiquen “d’intolerable i poc transparent que la Conselleria de Medi Ambient només convoqui als regidors d’Algaida del seu partit i faci un despreci a la resta de regidors de l’oposició, en aquest cas del Partit Popular”.

Els socialistes també han criticat que en el transcurs de la convocatòria no s’hagués fet una visita i s’hagués comptat amb presència de la batlessa a Porreres, municipi greument afectat per les recents pluges, aixi com a representants d’altres municipis del Pla i dels diferents grups polítics de l’oposició.

En el contundent comunicat, els socialistes afirmen que “no es pot utilitzar una desgràcia com aquesta per treure un profit partidista i voler capitalitzar les tasques que s’han desenvolupat” i afegeixen que “no compartim aquesta manera de fer política que intenta treure un rendiment electoral de l’esforç, el sacrifici i el patiment de molts d’altres”. 

El comunicat conclou amb un agraïment públic a “la feina i dedicació dels veinats, voluntaris de Protecció Civil, Policia Local, brigada municipal, personal d’emergències del Govern de les Illes Balears, els Bombers de Mallorca i a la brigada de carreteres del Consell de Mallorca que  han contribuït a paliar els efectes negatius d’aquestes pluges i a prevenir desgràcies personals”.

Aquest digital s’ha posat en contacte amb la batlessa per si volia afegir alguna cosa a aquest comunicat, i ha indicat que, com batlessa respecta l’opinió de l’Agrupació Socialista de la qual ella només n’és vocal, però ha manifestat que hi està d’acord.

La postura del PP

El Partit Popular per la seva banda, de la mà del seu regidor Rafel Oliver i en declaracions a aquest digital, ha criticat el “comportament sectari de Més per Algaida”. Oliver ha dit que allò que molesta més al PP d’Algaida és que el conseller Vidal no hagi demanat disculpes als ciutadans del nostre municipi ja que, segons el dirigent popular algaidí, la Conselleria de Medi Ambient “té la responsabilitat de fer nets els torrents i no n’hi havia cap de net dins el nostre municipi”.

Oliver ha afegit que la batlessa Maria Antònia Mulet l’havia telefonat després de la visita per explicar-li la “situació injusta en què s’havia trobat” i vol fer constar el seu agraïment.

La resposta de Més per Algaida

Per la seva banda, Més per Algaida, Pina i Randa no acaben d’entendre el comunicat. En declaracions a aquest digital, el seu regidor Tomeu Ballester, ha afirmat que el costum és que quan “un càrrec polític visita al poble es dona avís a la batlia, per tal que després es comuniqui a la resta de regidors, propis i de l’oposició”. Ballester ha afirmat que en aquest casos “també s’avisa als regidors del seu partit perquè li facin costat” i ha afegit “sort que va ser així perquè sinó no hi hauriem estat (ells) com no hi han estat els del PP”, ja que segons els econacionalistes, la batlessa no els va avisar.

És molt probable que aquesta polèmica tingui continuïtat en el plenari del mes de febrer.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version