Site icon Essaig.cat |

Crònica de la nit de la Cultura algaidina 2017

Notícia actualitzada: 18/04/17, 22:40

Ahir dilluns a la nit va tenir lloc la tradicional nit de la Cultura Algaidina de l’any 2017. Un acte en què es dur a terme el lliurament dels Premis Castellitx als guardonats d’aquest anys i que foren anunciats a principis de mes.

L’acte va tenir lloc a l’Església d’Algaida per mor de les obres d’ampliació de la biblioteca municipal que han inhabilitat momentàniament la sala d’actes del Casal Pere Capellà.

A les 20:30 h començà l’acte, amb una paraules sentides i emocionades d’Elisabet Verger, per reivindicar les paraules. Verger, qui implicà al públic amb un joc de paraules i sentits, també va tenir un record pel professor de l’IES Llucmajor i geòleg, Xisco Gràcia, a qui havien trobat amb vida després de dies de precupació pel seu estat després d’haver quedat dins una cova.

Just després fou el torn dels joves cantaires de l’Escola Municipal de Música, que va interpretar tres peces i la darrera, l’Aleluia de Leonard Cohen, acompanyat pel grup de guitarristes.

En haver conclòs el petit concert, la regidora d’Educació i Cultura Margalida Garcias, va parlamentar sobre l’educació, la qualitat i l’excel·lència, tot recordant que aquests premis són un compromís de l’Ajuntament per “no perdre de vista d’on venim i aconseguir l’excel·lència”.

Acte seguit tots els guardonats excepte dos que no pogueren venir a recollir-lo, varen recollir els seus premis. Els guardonats foren:

En els discursos d’agraïments, els guardonats reivindicaren el paper de la llengua, el patrimoni, i la cultura i agrairen al poble d’Algaida la seva asposta cultural amb aquests premis.

L’acte va concloure passades les 21:30 hores de la nit. Ja podeu accedir a les publicacions de les obres guanyadores a través de la Col·lecció Binària de l’Ajuntament d’Algaida. D’altra banda, podeu sentit l’acte complet amb el servei a la carta de Titoieta Ràdio.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version