Site icon Essaig.cat – Tota la informació d'Algaida, Pina i Randa –

Què se fa en el projecte d’agermanament d’Algaida amb Ciudad Antigua?

IMG_0654El passat dilluns  va tenir lloc la xerrada L’actualitat de l’Agermanament d’Algaida amb Ciudad Antigua, a càrrec d’Antònia Rosselló, gerent Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació.

Rosselló va fer una presentació sobre la situació actual de Ciudad Antigua i dels projectes que s’hi duen a terme i explicà les dificultats que tenen per dur a terme determinades accions d’ajuda però va recordar que això no els aturar de tirar endavant els projectes. Un projecte d’agermanament que es dur a terme des d’Algaida a través del Fons Mallorquí de Solidaritat d’ençà de 2009.

El municipi de Ciudad Antigua es troba entre els quatre municipis amb major índex de pobresa i pobresa extrema a nivell departamental i dins dels vint-i-cinc més pobres de Nicaragua. En base als indicadors estructural que identifiquen el nivell mínim de satisfacció de necessitats bàsiques trobam: “hacinamiento”, habitatge inadequat, serveis d’aigua i sanejament insuficients, baixa educació i dependència econòmica. En base en aquests indicadors neix aquest programa per a Ciudad Antigua, amb l’objectiu de contribuir a l’enfortiment de les capacitats econòmiques, socials i polítiques de les famíles de Ciudad Antigua. per tot això és duen a terme les següents activitats:

Podeu veure alguns dels projectes que es duen a terme i que ens han estat facilitades pel Fons Mallorquí de Solidaritat.

A més a més, el lliurament de materials escolars a nins i nines de les comunitats, gràcies a les 52 beques que s’aconseguiren de la campanya de l’any anterior. Aprofitant aquest balanç es feu la presentació de la nova Campanya de recaptació de beques escolars, que repeteix el lema de l’any anterior “M’acompanyes a l’escola? Ajudeu-me amb una passa

Finalment es presentà la nova modalitat de Cooperació a Ciudad Antigua, amb la intenció de mantenir un contacte directe entre els ciutadans dels dos municipis agermanats. Les bases de la beca de cooperació ja han estat publicades al web de l’Ajuntament i el termini per presentar sol·licituds acaba el dia 1 de juny de 2017.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version