Site icon Essaig.cat |

Tot i la suspensió de la pujada, alguns algaidins participaren en la Diada de Lluc

El passat cap de setmana s’hagué de suspendre la tradicional pujada a peu de la Part Forana de Mallorca, a causa de les inclemències meteorològiques previstes per la matinada.

No obstant això, el passat diumenge va tenir lloc la Diada de Lluc i foren molts els mallorquins que pujaren al santuari marià per participar en la celebració eucarística del matí. La basílica va ser el lloc de concentració dels assistents, on diversos representants dels municipis implicats en la Pujada de la Part Forana varen oferir la tradicional ofrena floral poc abans de la missa, entre ells alguns dels representants del municipi d’Algaida

Llorenç Gelabert, actual president de l’associació d’Antics Blavets de Lluc, va donar a conèixer els motius de l’anul·lació d’aquesta Pujada i va recordar que és la primera vegada que passa des que aquesta arrelada festa s’organitza, animant a continuar amb la mateixa ve any. A més a més, durant l’acte es va lliurar una distinció a la vídua d’Arnau Amer, mort aquest estiu, per la seva col·laboració amb la Pujada al llarg de diversos anys. A es Saig en paper d’aquest mes de setembre hi trobareu el nostre homenatge.

Poc després va donar inici la celebració eucarística animada per l’Escolania i presidida pel canonge de la Seu Mossèn Joan Bauzà, davant l’absència del bisbe de Mallorca, qui no va assistir per no trobar-se en l’illa.

Al final de la celebració es va dur a terme el comiat de les religioses franciscanes, que varen estar acompanyades per diverses religioses de l’orde, i que es va convertir en un dels moments més sensibles del matí a l’agrair-los el prior Ricard Janer seus serveis prestats i els anys que han dedicat a l’atenció tant del santuari de la Serra com del poble d’Escorca.

Agraïm a Bernat Sureda les fotografies que ilustren aquesta notícia.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version