Essaig.cat |

Campanya per a l’estalvi del consum elèctric i la lluita contra la pobresa energètica.

campanyaenergia18L’Ajuntament d’Algaida realitzarà una campanya informativa per tal d’ajudar a estalviar el consum elèctric a la població en general, però especialment als considerats consumidors vulnerables entre ells els que disposen del bo social i que poden arribar a una situació de pobresa energètica per no poder pagar el mínim d’energia per a fer front a les necessitats energètiques bàsiques de la llar.

Amb el lema “Vols estalviar energia?”, el dimecres dia 7 de març a les 19 h, se celebrarà una xerrada al Casa Pere Capellà, on es faran demostracions d’exemples pràctics, consells per estalviar a casa i altres informacions i aspectes a tenir en compte per tal d’estalviar energia.

Posteriorment, els dies 13, 15, 20 i 22 de març a les 17 hores a la Sala de plens, l’Ajuntament d’Algaida, oferirà un servei gratuït d’assessorament i consulta sobre l’optimització del consum d’electricitat a la llar. Són sessions personalitzades amb inscripció prèvia obligatòria al correu electrònic oac@ajalgaida.net o al telèfon 971 125 335. Els interessats amb les sessions personalitzades han de dur les darreres 6 factures de consum energètic.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, explica que “amb la posada en marxa d’aquestes actuacions el que volem és, per una part ajudar als ciutadans i ciutadans en risc o en cas de pobresa energètica perquè puguin pagar el consum d’energia i no es quedin sense un servei tan primordial i bàsic; un servei que, si no està cobert, pot tenir conseqüències per a la salut i el benestar”.

Així mateix, per l’altra part, “volem fomentar l’estalvi energètic a la població en general i a la vegada un estalvi econòmic i sobretot, ajudar a reduir les emissions de CO2 i millorar del medi ambient. Són per a l’equip de govern accions per una part que milloren la vida dels nostres ciutadans i per l’altre milloren el medi ambient”.

Pacte de Batles 

Aquesta campanya és una de les múltiples iniciatives i projectes que desenvolupa l’Ajuntament d’Algaida en el marc del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) del municipi, que va aprovar a 2011 en ple la Corporació municipal, després de la seva adhesió al Pacte dels Batles, una iniciativa de la Comissió Europea per a la lluita contra el canvi climàtic.

Segons aquest pacte que signaren la majoria d’ajuntaments de Mallorca, els municipis es comprometen a dur a terme una sèrie de mesures per tal de reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version