Site icon Essaig.cat |

El Bisbat de Mallorca ha suspès les processons de Setmana Santa.

Mallorca es quedarà sense processons de Setmana Santa amb tota probabilitat per la crisi de l’coronavirus tal i com ha informat el bisbat en un comunicat de l’Agència Balèria en el qual s’afirma “en relació a la Setmana Santa, se suspenen les processons, pregons i altres actes públics de pietat popular a tota la Diòcesi”

La prohibició per part de la Govern de celebrar actes de més de mil persones i la certesa que el virus seguirà la seva progressió en les pròximes dues setmanes, són obstacles insalvables.

El president de les confraries de Palma, Miguel Llabata, va conversar amb representants de l’Bisbat. “Aquesta setmana tornarem a parlar i prendrem una decisió definitiva, però tot apunta a una cancel·lació perquè no sembla que el virus vagi a retrocedir”, ha indicat Llabata en declaracions al Diario de Mallorca.

Altres mesures

Es mantenen les celebracions litúrgiques i sagramentals —misses, matrimonis, funerals, confessions…— atenent les indicacions de les autoritats sanitàries de no superar un terç de l’aforament i respectar la distància de seguretat. Així s’hauran d’evitar celebracions en espais petits i, en actes com la confessió individual, que s’adoptin les degudes precaucions.

Es mantenen les mesures que en el seu moment es varen anunciar respecte de la celebració de l’Eucaristia: Retirar l’aigua beneïda de les piles que hi ha a l’entrada dels temples; extremar la higiene d’aquells que distribueixen la comunió durant l’Eucaristia; que la comunió es doni i rebi a la mà; que es realitzi el signe de la pau amb una inclinació de cap i no besar les imatges devocionals.

S’aconsella a la gent gran i als qui formen part dels grups de risc que evitin acudir a les celebracions eucarístiques i optin per seguir-les a través d’altres mitjans com la ràdio o la televisió.

Com ja es va comunicar, se suprimeixen les catequesis durant el temps en què no hi hagi classe en els centres docents. D’igual manera se suspenen temporalment les activitats de caràcter pastoral com conferències, reunions, trobades o convivències.

En les celebracions del ritus del matrimoni, les exèquies i funerals, etc. es limitarà la participació als familiars i persones properes, observant en la celebració les mateixes indicacions fetes a propòsit de l’Eucaristia.

Les dependències administratives de la Casa de l’Església, Arxiu Diocesà i Museu d’Art Sacre tendran tancades les dependències d’atenció al públic, fins a nou avís. D’igual forma, la visita turística a la Catedral.

Redacció escaig.cat

Exit mobile version