Site icon Essaig.cat |

Reconeixement a la Policia Local d’Algaida

Joan Oliver i Julià Garcia, cap de policia i policia tutor d’Algaida

Des de l’Ajuntament d’Algaida informen que la Conselleria d’Interior ha atorgat sengles felicitacions públiques al cap de la Policia Local d’Algaida, Joan Oliver i a Julià Garcia, com a policies tutors, amb relació al projecte de les rutes escolars posades en marxa en el passat curs 2018-2019.

Aquest reconeixement públic reconeix la tasca en projectes innovadors i preventius en l’àmbit escolar.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, apunta que “aquesta felicitació pública és un reconeixement a la bona tasca que fan els nostres policies i, en aquest cas, tot el que fa referència als policies tutors que pensam que és especialment important perquè fan feina en l’educació dels nostres infants, que al cap i a la fi són el futur del nostre poble. Amb les rutes escolars, no només els protegeixen i fan que puguin circular de forma més segura sinó que també formen i eduquen en el respecte per l’entorn i en tenir un municipi més habitable i sostenible”.

Les rutes escolars d’Algaida tenen 4 punts de sortida corresponents a cada línia de ruta escolar del nucli urbà, estan indicades amb els colors dels Cossiers:

-1 línia verda carrer de sa Quarterada.
-2 línia vermella a sa Plaça.
-3 línia groga a la creu des Colomer.
-4 línia blanca (simbolitza la Dama) a la cruïlla Metge Verger, Joan Alcover i Pare Bartomeu Pou.

Tots els nins i nines es poden reunir en el punt més pròxim a casa seva per partir tots junts a peu cap a l’escola. Les línies conflueixen en el carrer de la Ribera que roman tancada a la circulació fins passada l’hora d’arribada al col·legi Pare Bartomeu Pou.

El trànsit, en els carrers afectats per les rutes escolars, es tanca a partir de les 8.40h i es restableix poc després de les 9.00h.

A principis del present curs escolar 2019-2020, es va innovar i s’implantaren els “Espais amics”, amb l’objectiu d’implicar als veïnats i comerços dels carrers per on passen les 4 rutes dels camins escolars. Aquests “Espais amics” compten amb un distintiu identificable i visible per part dels nins i nines, participaran en activitats de familiarització amb els escolars i hi tindran un contacte habitual. “Més enllà de l’assistència puntual que puguin donar a les necessitats dels infants durant el camí, tenen sobretot l’objectiu de donar sensació d’acompanyament”, explica la batlessa d’Algaida, qui recorda que aquesta és una de les accions incloses en el pla mobilitat sostenible d’Algaida.

Per tal d’identificar els “Espais amics” es creà un logotip que els habitatges i comerços llueixen a l’exterior. Aquesta imatge fou creada a partir de diferents dibuixos entorn de les rutes realitzats per part dels escolars del CEIP Pare Bartomeu Pou.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version