Site icon Essaig.cat |

Demà entren en vigor les noves restriccions a Mallorca i Eivissa

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha concretat aquesta setmana les mesures restrictives per a Mallorca i Eivissa, mesures «doloroses» d’aplicació «per a tota la població» i que conviuran amb nosaltres durant mesos, i que s’afegeix al màxim de 6 persones en les reunions socials i familiars anunciat aquesta setmana per la presidenta del Govern de les Illes Balears Francina Armengol. Es prohibeix l’ús de les barres en bars i restaurants i la venda d’alcohol en comerços a partir de les deu de la nit, entre altres limitacions que inclou la reducció en els aforaments també per a casaments i altres celebracions.

“En plena tardor, acostant-se l’hivern, i amb la pandèmia de la covid accelerada en el nostre entorn, depèn de nosaltres el seu control”, va advertir la consellera en la roda de premsa en la qual acompanyada de l’assessora tècnica per al desconfinament, Margalida Frontera, va donar compte de la bateria de mesures que entraran en vigor demà, una vegada que es publiquin en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Al mateix temps que Gómez va valorar «els esforços» de la societat balear que es tradueixen en el fet que la comunitat estigui entre les tres amb millor situació davant la pandèmia -que ja ha superat els 41 milions de contagiats a escala mundial, va recordar-, va fer l’anunci que les mesures vigents es prolonguen mentre que s’afegeixen altres en l’àmbit social i familiar, esportiu i en restaurants i comerços per a Mallorca i Eivissa. «Si cal es prendran més», va dir, mentre es flexibilitzen a Formentera.

Les noves mesures

La Conselleria de Salut ha notificat aquest divendres al Ministeri de Sanitat la mort de 8 persones més per coronavirus a Balears, la mateixa xifra que va comunicar dijous, de manera que el total de morts a les illes des que va començar la pandèmia s’eleva a 359. També ha informat de 210 contagis nous, la xifra més alta des de l’inici de la pandèmia i que situa el nombre total de casos detectats a Balears en 16.948 des del principi de la pandèmia. La taxa de positivitat se situa aquest divendres al 8,56% de les 2.451 proves PCR realitzades en les últimes 24 hores, i puja de nou, pel que fa a l’6,94% de dijous i 5,69% de dimecres.

A Algaida a 22 d’octubre hi havia comptabilitzats 6 casos actius, 37 altes i 1 defunció. La incidència és de 7.8 casos per cada 1000 habitants.

Tot i que les illes Balears no són partidàries, juntament amb les Illes Canàries de declarar l’estat d’alarma (instrument imprescindible per declarar el toc de queda), el divendres horabaixa una majoria de Comunitats Autònomes ja havien demanat al Govern central la declaració de l’estat d’alarma. Estarem a l’espera de veure la seva declaració i si afecta a les Illes Balears o no.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version