Site icon Essaig.cat |

Convoquen una vaga indefinida en el servei de recollida de residus urbans del Pla de Mallorca a partir del 13 de febrer a les 21:30 hores

La Federació de Construcció i Serveis de CCOO Balears ha comunicat aquest divendres la convocatòria d’una vaga indefinida a partir de les 21.30 hores del pròxim 13 de febrer a la contracta del servei de recollida de residus urbans del Pla de Mallorca.

Segons ha informat el sindicat, els horaris de cessament de l’activitat coincidiran amb els diferents horaris de treball que estiguin assignats als empleats d’aquest servei públic en els municipis d’Algaida, Ariany, Costitx, Lloret, Llubí, Maria, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan, Santa Eugènia, Sencelles, Sineu i Vilafranca.

D’acord amb CCOO, des de fa quatre mesos l’empresa d’aquest servei té «bloquejada» la negociació el conveni col·lectiu, l’àmbit d’aplicació és la contracta de recollida de residus sòlids de la mancomunitat de Pla. Així, el sindicat ha criticat que es genera «una situació d’indefensió en la negociació de les condicions laborals».

Segons el sindicat convocant i recullen diferents mitjans, el passat 01-09-20 se li va comunicar a l’empresa Melchor Mascaró, mitjançant escrit a l’efecte, la constitució de la taula negociadora del conveni col·lectiu d’empresa, l’àmbit d’aplicació és la contracta de recollida de residus sòlids de la mancomunitat de Pla. El 08-10-20 es reuneix aquesta representació dels treballadors i treballadores amb la direcció de l’empresa i s’acorda que els seria d’aplicació el conveni col·lectiu de neteja viària i recollida de residus sòlids, que estan en converses per a la seva negociació, d’un Conveni Autonòmic i si el mateix es demorava en el temps es negociaria el citat conveni col·lectiu d’empresa.

Transcorreguts gairebé quatre mesos des de l’última reunió, CCOO entenen que “l’empresa està obrant de mala fe en tenir bloquejada la negociació el conveni col·lectiu d’empresa, sent perfectament coneixedora de la inexistència de negociació, generant una situació d’indefensió en la negociació de les condicions laborals, que és la nostra pretensió com a representants dels treballadors i treballadores”.

CCOO ha explicat que l’Administració està intentant intervenir per al conveni des de fa vuit mesos i ha censurat que els ajuntaments «estan traient els plecs sense comptar amb les pujades salarials, que no són reals per a contractes de molts anys».

En declaracions a l’Ara Balears, el gerent de Melchor Mascaró, Carlos Calafat, ho ha desmentit el bloqueig de la negociació: “Un conveni autonòmic no es crea d’un dia per l’altre. Estic treballant en aquest tema, però no depèn exclusivament de l’empresa”. A més a més, afegeix, “el nostre contracte va acabar el mes de novembre del 2020, està en procés de licitació i no estam legitimats a firmar res”.

Estarem pendents de l’evolució d’aquest tema.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version