Site icon Essaig.cat |

Titoieta Ràdio atorga el XXVIII Premi Santa Anneta a Miquela Lladó

El Centre Cultural d’Algaida, entitat promotora de Titoieta Ràdio, ha decidit atorgar el XXVIII Premi Santa Anneta a Miquela Lladó per la seva contribució a la difusió, mitjançant la música, de la llengua i cultura catalanes.

Foto: ENDERROCK – Xavier mercadé

Amb aquesta distinció es valora la feina feta per la cantant i compositora per difondre i actualitzar la música tradicional acostant-la als nostres dies.

Miquela Lladó va néixer a Palma l’any 1948 i la seva vida ha girat entorn a la música feta en llengua catalana. Va començar la carrera musical vinculada a les Joventuts Musicals de Palma que organitzaven els festivals de Nova Cançó al Castell de Bellver on va fer el seu debut com a cantautora als 19 anys, l’any 1967, amb el nom de Miquelina Lladó. 

Durant uns anys va abandonar la part pública de la música per dedicar-se als seus estudis a Londres, llicenciar-se en Magisteri i formar la seva família.

L’any 1981 va fundar el grup Música Nostra juntament amb Pep Toni Rubio, Toni Roig, Enric Busquets i Pep Rotger.  Tenien l’objectiu de fer recerca i actualitzar la música popular de les Illes per mantenir-la viva. El grup va aconseguir omplir les places de ball de bot, aportant temes de creació pròpia amb els seus 9 discos.

Més endavant fundà Siurell Elèctric i també ha participat en formacions com Alea on fusionaven la música cristiana, jueva i musulmana o Ensemble Llull amb temes de música antiga.

En la seva trajectòria també ha treballat en solitari enregistrant discos com “Com un ventall” o “Tècnica Mixta”.

Compromesa amb la llengua i la cultura des dels seus inicis, destaca per la defensa de la cultura popular i la importància de conservar-la com un element viu i no com una peça de museu intocable. Aquesta defensa l’ha fet sempre des de la professionalitat i amb la qualitat d’una de les grans veus del nostre dies.

Més enllà de l’aportació feta a la música en català, des de Titoieta Ràdio volem destacar-la com a símbol de la nostra cultura; la constància i treball l’han convertida en el més paregut al que podria ser una Folklòrica de les nostres illes. És la veu d’una música popular que pot competir en qualitat amb la de qualsevol indret i que ens fa sentir orgullosos del nostre passat.

El Premi Santa Anneta es lliurarà dilluns 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, a les 20.00 hores al Casal Pere Capellà d’Algaida.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version