Essaig.cat |

Crònica del cap de setmana d’arts plàstiques Algaid’Art 2021

La festa de les arts plàstiques d’Algaida Algaid’Art ha tornat a celebrar-se aquest cap de setmana, dissabte a vespre i diumenge matí, com era habitual el segon cap de setmana de setembre. Els canvis hi han vengut motivats a causa de la pandèmia que ja va obligar l’any passat a suspendre l’Algaid’Art.

Per aquesta edició de 2021 s’ha comptat amb la participació de prop de 80 artistes repartits en mostres individuals i col·lectives. Els visitants han pogut gaudir d’un extens recorregut pel nucli urbà amb un total de 17 espais dels quals 11 són públics i 6 d’iniciativa particular que participen per primera vegada a aquesta mostra. A cadascun dels espais hi havia un ram de flors seques a càrrec de Floaevent.

Així a la zona d’aparcament de sa Plaça, hi havia l’obra d’Ángel Zabala: Animals (figures d’animals fetes amb reixeta), que el matí de diumenge s’ubicaren dins l’Ajuntament.

A la Rectoria s’hi podrien veure les obres d’Antònia Torres: Marenostrum (entrada), la pintura de Dolors Martí i Ana Contreras Aixemeno (interior), La pintura a l’oli sobre taula de Núria Sastre Llinàs al menjador. Al primer pis fou l’espai de Rafel Llaneres Ramon (dibuix i aquarel·la) i Antònia Planes Mulet (pintura). I al parti de la rectoria hi trobàrem les obres de Biel Ramis (art i pedra).

A la plata baixa de la Casa de la Vila, es va poder gaudir de l’Exposició i venda d’obra gràfica solidària de més de 30 artistes solidaris a benefici de Ciudad Antigua, Fundació Vicente Ferrer, Caputxins de Palma i Projecte Home. Al primer pis, fou la zona de Joan Pascual Roca: Imaginatio Mare i a la sala de plens exposició de pintura a càrrec de Catalina Fiol, Catalina Marta Florit, Maria Fullana, Susana Molina, Maria Ramis, Juana Roig, Coloma Sastre, Maria Rosa Serrat, Margalida Tomàs i Maria Tous.

Al local de l’antiga clínica veterinària en Miquel Oliver “Quitxero” esposà “Arrels, dimonis, i…” mentre que a la placeta de l’església es va poder veure una exposició del III Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana: Les rutes culturals,
a càrrec del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.

A l’Espai V5 Arquitectes, la pintura de Laura Miralles Capellà i a la tenda World Light Decoració hi havia una col·lectiva a càrrec dels artistes: Jordi Traveria, David Monrros, Alejandro Luciani i Gina Luciani

Seguint amb el recorregut a Cas Peixet-Borràs, a dins la casa s’hi pogueren gaudir les il·lustracions de M. Magdalena Trobat Coll i les obres de cera calenta de Jana Válková: Des de l’ànima. Mentre que a la portassa hi trobàrem un conjunt d’obres en acrílic, llapis i escultura de Bartomeu Puigserver Bestard.

Al celler de Can Borràs, fou un espai dedicat a la pintura dels artistes Jaume Alós i Viçens Mateu. Al carrer de l’Amargura, 20, Pepa Bonnin exposava Tornar (brodat damunt paper i joies), mentre que a Can Rapinya
na Cati Bonet exposava Enllaunats

A saPeixateria. Espai d’art, s’hi va poder veure una col·lectiva dels joves artistes d’Algaida, Pina i Randa: Caterina Ballester Salas, Pere A. Mulet Miralles, Paula Pont Figuerola, Magda Puigserver Danti, Pilar Salas Barceló, Llucia Santa Cruz Ramis.

A la portassa situada al C/ de Sant Joan, 9 fou l’espai de Nyam nyam! a càrrec de Maria Antònia Gomila Fullana, Antonio Herreros Bermúdez i Sergio Cerisuelo Martorell. Arribats a sa plaça al Can Sant Cafè, hi trobarem la pintura de Sylvia Baker de Perkal. A la Portassa de Can Suredí Na Catia Perelló hi exposava Marines. I Al Pati de Can Bosso al carrer Pare Bartomeu Pou Francesc Ramis Oliver hi exposà la seva obra dedicada als ODS: Pau i Acció pel clima.

I el darrer espai expositiu fou el casal de joves amb obres de Guillem Josep Gelabert Vanrell i la sala d’exposicions del casal Pere Capellà on s’hi va poder veure una obra col·lectiva sobre L’art de la Taula Periòdica; Les dones i els seus elements. Es tractava d’una exposició colectiva de 32 artistes de les Illes Balears: Mariano Mayol, Maribel Escandell, Marian F. Moratinos, Nuria Roman, Alexandra Castillo Campoy, Isabela Lleo, Adrián Cardona, Toni Salom, Jorge Cabral, Carolina Amigo, Ramon Company, José Carlos Bonet Vallribera, Javierens, Marc Jesús, Verni, Joan Costa, Ana Uceda, Luis Maraver, Zulema Bagur, Julia Fragua, Anna Carreras, Concha Sampol, Cris Pink, Miquela Vidal, David Campaner, Maria Puerto, David Martín, Tatiana Sarasa, Yolanda Adrover, Lluís Pons Orfila, Carles Guasch i Toni Planells “untaltoni”. Una producció de la Universitat de les Illes Balears, comissariada per Antoni Torres Martorell.

En el moment de les fotos, tots els artistes es mostraven satisfets per l’acollida de gent que va assistir a les mostres, sobretot el dissabte a vespre. El poble tornà a respirar aquelles ganes de cultura que els algaidins sempre demostram quan es preparen activitats culturals com aquesta nit de l’art algaidina, reconvertida en cap de setmana per mor de la covid.

Redacció essaig.cat

Nota de redacció: Hem intentat fotografiar tots els artistes i/o les seves obres. Si algun artista no s’hi ha vist reflectit volem deixar constància que no ha estat per voluntat de deixar a fora i el convidam que ens faci arribar unes fotografies i amb molt de gust l’afegirem a aquesta crònica.

Exit mobile version