Site icon Essaig.cat |

Convocats els Premis Castellitx per al 2022

Un any més i amb l’objectiu de promoure la llengua i cultura catalana, pròpia de les Illes Balears, i de fomentar les activitats culturals, de creació artística i investigació, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida convoca els Premis Castellitx 2022  en les següents modalitats:

LITERATURA

INVESTIGACIÓ

FOTOGRAFIA

A partir de 2022, el Premi de Joan Balaguer Mulet de Fotografia passa a tenir un format totalment digital i, en conseqüència, no s’admetran obres damunt paper.

ARTS PLÀSTIQUES 

En commemoració del centenari de la mort del poeta pollencí Miquel Costa i Llobera, les composicions corals hauran de tenir com a lletra un poema o un fragment d’un poema d’aquest autor representatiu de l’anomenada “Escola Mallorquina”.

AUDIOVISUAL

PRINCIPALS NOVETATS A L’EDICIÓ DE 2022

A les bases es podran consultar altres novetats que afecten mínimament als àmbits d’Arts Plàstiques i Audiovisual.

La realització total o en part dels Premis Castellitx 2022, romandrà condicionada a les mesures excepcionals que es puguin prendre per a fer front a la pandèmia de la Covid-19.

Els guardons consisteixen en la Rosa d’Or de la Pau i un premi en metàl·lic de 500 euros per a cada modalitat. En l’àmbit audiovisual, també hi haurà un Premi del Públic de 200 euros per al curtmetratge més votat entre les persones assistents a la mostra de curtmetratges finalistes, què es farà dia 08 d’abril de 2022.

Les bases completes es poden consultar i descarregar al lloc web dels Premis, accessible des de http://www.ajalgaida.net, la pàgina oficial de l’Ajuntament d’Algaida. En aquest espai virtual, a més de tota la informació sobre la convocatòria dels Premis Castellitx, hi podeu trobar el llistat de tots els autors i obres guardonats des de la creació dels guardons, l’any 1968, i una mostra de les obres guardonades amb accés lliure i gratuït.

La pàgina web dels Premis també inclourà, a partir del moment en què finalitzi el termini de presentació de treballs, una exposició virtual de totes les fotografies, les obres de pintura i els tràilers dels curtmetratges que participen en aquesta edició de 2022.

El lliurament dels guardons dels Premis Castellitx 2022 tindrà lloc durant la Nit de la Cultura que se celebrarà a l’auditori del casal Pere Capellà d’Algaida dilluns, dia 18 d’abril 2022. Amb antelació, la decisió del Jurat s’haurà fet pública.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version