Site icon Essaig.cat |

Algaida presenta unes festes de Sant Honorat i Sant Antoni sense actes que impliquin aglomeracions.

L’Ajuntament d’Algaida no celebrarà cap acte que pugui comportar la creació d’aglomeracions en el marc de les Festes de Sant Honorat i Sant Antoni a Algaida, Pina i Randa. És a dir, no se celebraran els foguerons, les danses dels Cossiers (ni l’oferta dins l’església ni a sa placeta de l’església o ses Escoles com per Sant Jaume) ni les dels Dimonis de Pina. No obstant això, es mantenen les beneïdes de Pina.

Clicau sobre la imatge per accedir al programa de festes de Sant Honorat i Sant Antoni 2022

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, explica que “atenent les pautes de les autoritats sanitàries, hem hagut de suspendre,ajornar o adaptar els actes que poden implicar aglomeracions i no es pugui controlar, en tot moment, el manteniment de les mesures bàsiques de prevenció”. 

Així, el programa inclou actes i activitats des del 8 fins al 28 de gener. El pregó de Maria Oliver Oliver Majoral de dissabte dia 8 de gener suposarà l’inici de les festes.

Entres les múltiples activitats culturals, cal destacar la presentació del llibre infantil Les festes de Sant Honorat i Sant Antoni a Algaida, Pina i Randa (divendres 14 de gener a les 20.00h). És una publicació de l’Ajuntament d’Algaida dirigida als més petits i que descriu les festes dels patrons d’hivern als nostres pobles.

També amb l’estrena de la Dansa dels Caparrots composta especialment per a l’ocasió pel mestre Gabriel Oliver Garau Torres, coreografiada per Tomeu Gomila i interpretada per laBanda de Música d’Algaida. A càrrec de la nova colla de caparrots. Aquesta activitat serà virtual i s’emetrà per les xarxes socials de l’Ajuntament d’Algaida.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version