Essaig.cat |

Trobada dels socis de l’OCB a Lluc i homenatge a la seva delegació més antiga: la d’Algaida.

Aquest diumenge dia 25 de setembre s’ha celebrat la Trobada dels socis de l’Obra Cultural Balear a Lluc, la qual dona el sus als actes de celebració del 60 aniversari.

Més de tres-centes persones, provinents de les més de trenta delegacions amb què compta l’OCB arreu de l’illa de Mallorca, s’han citat a Lluc per celebrar una trobada. Un dia passat per aigua i amb amenaça constant de tempesta no ha bastat per aturar la trobada dels socis de l’Obra, amb un dinar precedit d’una sonada de xeremiers i el concert de Roada.

El president de l’Obra, Joan Miralles, ha fet la presentació dels actes previstos per commemorar el 60 aniversari de l’entitat, entre els quals es troba la renovació de la imatge corporativa. A més a més, es duran a terme accions de recuperació de les principals fites d’aquestes sis dècades a través del calendari commemoratiu, un documental de la història de l’entitat i una posada en escena notable a la Nit de la Cultura, entre d’altres.

Lluc ha estat també escenari per retre homenatge a l’agrupació més antiga de l’Obra, la d’Algaida, i al seu fundador, Gabriel Janer Manila, que no ha pogut assistir per motius de salut. El discurs de Gabriel Janer Manila ha estat llegit per la vicepresidenta de l’OCB Lena Serra. Així, simbòlicament, s’ha passat el testimoni a la sòcia més jove, na Gràcia. Actualment, són 33 les delegacions amb què compta l’Obra.

Cal recordar que l’Obra Cultural Balear és una entitat fundada l’any 1962 per promoure la llengua i la cultura pròpia i defensar el dret de les Illes Balears al ple autogovern i que fa feina a partir de tres eixos, que comparteix amb les altres entitats integrants de la Federació Llull (Acció Cultural del País Valencià i Òmnium Cultural): LLENGUA, CULTURA i PAÍS.

Deu anys després, un grup de joves entusiastes i amb inquietuds culturals, iniciaren el projecte d’impulsar una delegació local de l’OCB al nostre municipi, a Algaida. Ara fa cinquanta anys, que s’han anat organitzant nombroses activitats culturals com rutes, excursions, trobades gastronòmiques, recerques i, també aquesta revista que ara llegiu en versió digital. Es Sa, va sorgir com a butlletí de l’OCB a Algaida el setembre de 1980 i de llavors ençà arriba cada mes (excepte per agost) a cadascun dels socis.

El dia de la Fira d’Algaida començaran els actes de commemoració del 50 è aniversari de l’OVB Algaida.

Redacció essaig.cat.

Exit mobile version