Site icon Essaig.cat |

Al voltant de 200 persones participen en la casserolada per reivindicar que “Volem un institut”

Unes 200 persones entre grans i petits s’han manifestat avui horabaixa, acompanyats de pancartes i de casseroles, per demanar a les institucions educatives que es posi en marxa el projecte de construcció d’un nou centre educatiu de secundària a Algaida. Aquesta casserolada ha estat encapçalada per l’Associació de Families d’Alumnes d’Algaida.

La manifestació ha començat a ses Escoles i han pujat fins al solar on està previst que s’hi construeixi el nou centre educatiu.

A plaça s’ha llegit un manifest que s’ha centrat “en recordar a l’Ajuntament i la Conselleria d’Educació la necessitat de construir un Institut d’Educació Secundària al municipi d’Algaida”

Segons els organitzadors cada dia uns tres-cents nins i nines del municipi es desplacen en bus des del seu poble a l’IES Llucmajor, per una carretera molt perillosa”. En el manifest es posa sobre la taula “que l’IES Llucmajor és un centre saturat, i amb el progressiu creixement de la població al municipi durant la darrera dècada, cada any que passa augmenta la preocupació de la comunitat escolar respecte a la manca de solucions aportades per l’Ajuntament en forma de solar on es pugui urbanitzar l’institut”.

Davant això, l’AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) d’Algaida no pot estar passiva i per aquest motiu, segons el manifest es comprometen a:

L’acte ha acabat amb una mica de coca per als assistents a la caçerolada.

Cal recordar que Ajuntament d’Algaida i Conselleria d’educació signaren un protocol “per impulsar la creació d’un IES de tres línies d’educació secundària a Algaida”. Amb aquest acord, l’Ajuntament es comprometé a cedir els terrenys per a la construcció del nou centre. La zona on es preveu construir l’institut està dins un urbanitzable que encara no està desenvolupat a la zona d’Es Porrassar. Quan els propietaris duguin a terme la urbanització, el solar per equipament passarà a ser de l’Ajuntament d’Algaida que un cop es disposi dels terrenys els cedirà a la Conselleria d’Educació i Formació Professional.

Redacció essaig.cat

Exit mobile version