Essaig.cat |

L’Ajuntament d’Algaida reclama bus escolar gratuït per als estudiants del municipi que cursen batxillerat a l’IES Llucmajor.

La conselleria d’Educació va anunciar la setmana passada la seva voluntat de sufragar el cost del bus dels alumnes de batxillerat dels pobles de Lloret, Petra, Sant Joan, Sencelles, Llubí, Costitx, Maria i Ariany que cursen aquest nivell a l’IES Sineu. Aquesta gratuïtat ha causat malestar en altres municipis del Pla com Algaida, ja que els alumnes algaidins que cursen batxillerat no gaudiran d’aquesta nova situació.

En aquest sentit, en el cas d’Algaida l’Ajuntament concedeix uns ajuts públics a les famílies que arriben al 50 % del cost mentre que la resta es abonat pels pares.

La batlessa d’Algaida, Margalida Fullana, ha explicat al programa Els dematins d’Ib3 televisió que “Aquests darrers anys l’Ajuntament ha subvencionat el 50% del transport escolar als alumnes dels cursos no obligatoris de l’IES Llucmajor (Batxillerat i FP). Aquest fet ha suposat una despesa anual d’aproximadament uns 40.000€ per a la Casa de la Vila. Si no es subvencionàs suposaria un cost per a les famílies d’uns 626€. Hem treballat des de fa anys perquè l’alumnat d’aquests cursos disposin d’aquest servei”

Des de l’Ajuntament d’Algaida s’assegura que “Volem les mateixes oportunitats i serveis que es donaran als alumnes dels diferents pobles que acudeixen a l’IES Sineu.”

Fullana ha explicat que “Encara que, a la reunió mantinguda el passat 4 de setembre amb el conseller d’educació i universitats, ens van assegurar que el nostre municipi entraria dins aquest conveni de gratuïtat del transport escolar, no s’ha fet palès a les darreres comunicacions de la Conselleria. Precisament el dia 4 d’octubre ens va sorprendre la notícia a premsa del conveni signat amb els ajuntaments afectats dels alumnes que van a l’IES Sineu, sense ni anomenar als d’Algaida”

Davant aquesta situació compartida entre municipis, l’Ajuntament ha fet arribar Conselleria d’Educació “el malestar de les famílies afectades i de la comunitat educativa en general. Des de la conselleria, ha dit la batlessa, sel’s ha assegurat que durant els següents dies s’estudiarà de quina manera s’ha d’articular el conveni per tal de poder aconseguir l’ajuda pel transport escolar dels adolescents que cursen Batxillerat i FP a l’IES Llucmajor.”

Redacció essaig.cat

Exit mobile version