Site icon Essaig.cat |

A partir de demà el TIB posa en marxa els nous horaris d’hivern

Autobusos TIB: Foto: GOIB

Els nous horaris d’hivern dels autobusos interurbans de Mallorca comencen a partir de demà, dia 1 de novembre, i incorporen mesures de millora del servei en 27 línies de la xarxa de Transports de les Illes Balears (TIB) respecte de la temporada d’hivern de l’any passat, d’acord amb la seva major demanda per part dels usuaris, amb una ampliació horària i de reforç del servei a les hores punta, amb ampliacions de recorregut en alguns casos i del nombre de vehicles i la seva capacitat a diverses línies.

L’entrada en vigor dels nous horaris d’hivern inclou una millora del servei a prop d’una trentena de línies distribuïdes per diverses zones respecte del mateix període del 2022, en concret 27 línies amplien el servei respecte l’hivern de l’any passat, un 53% del total de 51 línies de la nova oferta per als propers mesos, i dona resposta a les que tenen major demanda, com les línies que uneixen els principals municipis de la Part Forana amb Palma, tal com ha avançat la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, aquest dimarts en una resposta al ple del Parlament.

Així, es reforcen les línies troncals entre les zones de major demanda de l’illa i la ciutat de Palma, com són les línies 302 Can Picafort-Palma, 401 Cala Millor sud-Palma, 501 Manacor-Campos-Palma, així com altres línies com les 101 Port d’Andratx-Palma, 102 Peguera-Palma, 103 Santa Ponça-Palma, 106, El Toro-Palma, 108 Son Caliu-Palma, 202 Estellencs-Palma i 403 Campos-Algaida-Palma. Les millores són:

S’incrementa l’oferta respecte a la de l’hivern passat amb ampliacions horàries i reforç del servei a les hores puntes del dia, i també hi ha línies que amplien també el recorregut, com la 103 Santa Ponça-Palma que arriba fins a Son Caliu. D’aquesta manera, es pretén garantir el servei habitual als residents que empren el transport públic per als seus desplaçaments diaris per anar al seu lloc de feina o centre d’estudis.

D’una altra banda, amb els horaris d’hivern es finalitzen diverses línies i l’oferta incrementada a zones costaneres pròpies d’estiu, tal com s’han fet els darrers anys, si bé es mantenen els horaris d’algunes línies de major demanda durant novembre, com les línies 203 Port de Sóller-Valldemossa, 204 Port de Sóller-Palma, 232 Port de Sóller- Fornalutx i 324 Can Picafort-Alcúdia. També s’incrementa l’oferta de les zones de la badia de Llevant ( línia 401 Cala Millor sud-Palma) i la badia d’Alcúdia (302 Can Picafort-Alcúdia-Palma). També s’elimina el servei d’aerobus.

Així mateix, també s’incrementa la capacitat dels busos amb vehicles de 18 metres en algunes línies, com la 122 Port Andratx-Santa Ponça. A més, també s’hi afegeixen més vehicles a línies d’alta demanda com les de Peguera (102), Santa Ponça (103), Magaluf (104) i Son Caliu (108).

Des del TIB, també es recorda que els residents a Mallorca poden viatjar actualment de forma gratuïta amb la Targeta Intermodal. Les persones que no disposin de Targeta Intermodal poden viatjar amb la targeta bancària en tota la xarxa del TIB (bus, tren i metro).

Per a més informació sobre les línies i els horaris es pot consultar la pàgina web www.tib.org

Redacció essaig.cat

Exit mobile version