Site icon Essaig.cat |

L’Ajuntament demana la intervenció de la delegació del Govern central per donar solució a la manca de carters a Algaida.

Oficina de Correus d’Algaida. Foto: UGT

La batlessa d’Algaida, Margalida Fullana, ha demanat per carta i ha mantingut una conversa telefònica amb la delegada del Govern central, Aina Calvo. A la carta a la qual ha tingut accés aquest digital, es demana la seva intervenció per intentar donar una solució a la manca de servei de carteria que ofereix l’Oficina de Correu d’Algaida tal com va denunciar el sindicat UGT a principi d’aquesta setmana.

A la carta remesa a la delegació de govern, Fullana informa que «des de fa un llarg període de temps, el municipi d’Algaida s’ha vist afectat per una reducció important del servei de repartiment». Denuncia la batlessa a què l’empresa estatal «va traslladar la unitat de repartiment al municipi de Llucmajor, obligant els carters a anar i tornar a la seva unitat de repartiment» a més de la manca de repartidors que presenten servei, tenint en compte «que el municipi ha crescut exponencialment amb població».

La suma de totes les problemàtiques, continua explicant Fullana en la missiva, han comportat que actualment «els veïnats i veïnades d’Algaida, no disposin del servei diari que tenen dret segons la Llei Postal 43/10 i l’acumulació de cartes, notificacions i paquets amb un retard de repartiment aproximadament d’un mes».

La batlessa Fullana afirma que fa dies que ens «intentam posar en contacte amb els responsables de zona, però avui dia encara ha estat impossible».

En la carta enviada a la delegació de govern, la batlessa Fullana reclama que es prenguin «les mesures pertinents per a la millora del servei i la resolució de la problemàtica del repartiment de cartes als veïnats i veïnades del municipi d’Algaida per a poder donar un servei òptim i de qualitat pel bon funcionament». La delegada del govern Aina Calvo ha dit que s’informarà i traslladarà petició al responsable de Correus

Correus, legalment Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, S.A., SME és una empresa de capital 100% públic, el propietari del qual és l’Estat espanyol, a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI). És la major empresa pública existent a Espanya. Correus és l’operador responsable de prestar el Servei Postal Universal a Espanya. El compliment d’aquesta obligació legal es complementa amb la seva configuració com a operador postal de referència. Per tant, es tracta d’un servei extern que no forma part dels serveis municipals de l’Ajuntament d’Algaida, però des de la corporació municipal asseguren que «continuarem treballant per garantir un bon funcionament de correus i que torni tot a la normalitat».

Redacció essaig.cat

Exit mobile version