Essaig.cat |

Maria Antònia Mulet, nova batlessa d’Algaida, Pina i Randa

mesa d'edat ajuntamentAvui matí a les 12:30 s’ha constituït el nou Ajuntament d’Algaida corresponent a la desena legislatura (2015-2019). Els regidors que repeteixen i els nous han recollit la seva acta de regidor i ha començat el plenari, amb la presidència del regidor de més edat, Guillem Fiol Gelabert (Més per Algaida), i la regidora més jove, Dolores Robles Salas (PP).

Els nous regidors del PSIB-PSOE són Maria Antònia Mulet Vich, Maria Antònia Sastre Oliver, Jaume Lliteras Ballester, Margalida Garcías Simón, Jaume Bibiloni Bosch i Catalina Maria Fullana Abrines. Els tres regidors de Més per Algaida, Pina i Randa son Bartomeu Ballester Salas, Margalida Puigserver Servera i Guillem Fiol Gelabert. La sorpresa ha vengut en els regidors del PP. Han pres possessió per al PP: Rafel Oliver Barros, Jaime Oliver Fullana, Dolores Robles Salas i Catalina Llull Perelló, després que el secretari de l’Ajuntament Antoni Amengual Frau, hagi comunicat que Gabriel Sampol Gazá ha renunciat a l’acta de regidor, segons hem pogut saber, per motius personals.

Els regidors del PSOE han promès el seu càrrec, els del PP han optat pel jurament i els regidors de Més per Algaida han utilitzat la fórmula de prometre per imperatiu legal “sense renunciar al dret a decidir del nostre poble”.

Una vegada constituït el plenari, el secretari ha demanat quins dels regidors es postulaven per a la batlia, i s’hi han presentat Maria Antònia Mulet (PSOE) i Rafel Oliver Barros (PP). Tomeu Ballester ha declinat presentar-se a la batlia en aquesta votació per mor del pacte programàtic d’investidura.

Iniciada la votació, la candidata socialista Maria Antònia Mulet Vich ha obtingut la majoria asboluta tal i com estava previst gràcies als vots dels sis regidors dels socialistes més els tres regidors de Més per Algaida.

Mulet, ja com a batlessa, ha recollit la vara de batle de mans del seu predecessor, Francesc Miralles Mascaró que havia decidit deixar la batlia i presentar-se de candidat al Consell de Mallorca.

En els discursos posteriors la nova batlessa ha agraït la tasca dels anteriors batles socialistes i ha afirmat que la manca de majoria absoluta serà un impuls per continuar fent feina en benefici del poble. Rafel Oliver del PP ha agraït la feina als regidors que s’han deixat el grup i ha donat la benvinguda a tots els nous regidors, especialment als de la seva formació. Finalment Tomeu Ballester de Més ha agraït la voluntat de diàleg de la nova batlessa la qual cosa ha permès el vot favorable del seu grup a la seva investidura, i ha reivindicat que seran necessaris pactes per assolir acords en benefici de tots.

Tot i l’acord programàtic pel qual els socialistes acceptaven una part dels objectius del programa dels econacionalistes, i així garantir-se la majoria absoluta en la votació d’investidura de la batlessa, i malgrat l’oferta feta pels socialistes a la candidatura de Més d’assumir una àrea de gestió i entrar al govern municipal, ahir vespre els membres de l’Assemblea de MÉS per Algaida, Pina i Randa decidiren no entrar-hi al considerar insuficient una àrea de gestió (Educació) enlloc de tres àrees que era el que la candidatura de color verd els hauria agradat.

Redacció Noticiari Es saig

Exit mobile version