Site icon Essaig.cat |

Constituït el nou Ajuntament d’Algaida per a la legislatura 2019-2023

Avui matí a les 12 s’ha constituït el nou Ajuntament d’Algaida corresponent a la onzena legislatura (2019-2023). Els regidors que repeteixen i els nous han recollit la seva acta de regidor i ha començat el plenari, amb la presidència de la regidora de més edat Margalida Garcias Simón, i el regidor més jove Llorenç Gil Mateu, ambdós regidors del PSOE.

La sala estava plena de públic com sol passar a les sessions inaugurals, encara que la resta de sessions plenàries són públiques i hi pot assistir tothom.

Els 6 regidors del PSIB-PSOE són Maria Antònia Mulet Vich, Margalida Garcías Simón, Jaume Lliteras Ballester, Margalida Fullana Arrom, Llorenç Gil Mateu i Catalina Pastor Ramis. Els quatre regidors del Partit Popular que han pres possessió han estat Rafel Oliver Barros, Jaime Oliver Fullana, Alexandre Artigues Fernández. Dolors Robles ha renunciat a l’acta de regidora i ha estat substuïda per na Joana Maria Jaume Bibiloni. I els tres regidors de Més per Algaida, Pina i Randa son Margalida Puigserver Servera, Maria Antònia Reynés Femenia i Toni Rigo Company.

Els regidors del PSOE han promès el seu càrrec, els del PP han optat pel jurament i els regidors de Més per Algaida han utilitzat la fórmula de prometre per imperatiu legal (clicau sobre les imatges per ampliar les fotografies)

Una vegada constituït el plenari, la Tècnica d’Administració General Maria Antònia Palou Rosselló que exerceix de secretària accidental, ha demanat quins dels regidors es postulaven per a la batlia, i només s’hi ha presentat Maria Antònia Mulet (PSOE). Rafel Oliver Barros (PP) ha renunciat a presentar-s’hi i Margalida Puigserver (Més) també ho ha fet per mor del pacte de governabilitat signat ahir capvespre.

Iniciada la votació, la candidata socialista Maria Antònia Mulet Vich ha obtingut la majoria asboluta tal i com estava previst gràcies als vots dels sis regidors dels socialistes més els tres regidors de Més per Algaida.

En els discursos posteriors la nova batlessa ha agraït a tots els regidors sortints la tasca feta i ha desgranat alguns del punts del seu programa de govern i que queden recollits en el pacte signat amb Més, amb l’objectiu que de que “Algaida millori després de quatre anys més de govern progressista, igualitaria i compromès amb la justícia social i el benestar dels ciutadans.

Rafel Oliver del PP ha agraït la feina als regidors que s’han deixat el grup Dolors Robles i Catalina Llull ha demanat disculpes a les families del regidors ‘pel temps que la tasca de regidors els robarà per estar amb ells’. També ha marcat el camí de l’oposició dient que a veure si per una vegada a la història el pacte entre PSOE i Més duraria els quatre anys de legislatura. Aquesta frase no ha caigut gaire bé en alguns dels anteriors membres dels equips de govern del PSOE o de Més (abans PSM) presents a l’acte. De fet no s’ajusta a la història d’aquest Ajuntament, ja que en anteriors legislatures diferents membres del PSM han governat els quatre anys amb el PSOE.

Finalment Margalida Puigserver de Més ha fet constar la necessitat de pactar i ha agraït la voluntat de diàleg de la batlessa, cosa que ha permès arribar favorable a l’acord programàtic pel qual ha dit “hi posarem tot de la nostra part”.

Una vegada ha acabat l’acte, s’han fet les fotografies de rigors amb els diferents membres de les candidatures, del l’equip de govern i de les i de l’ajuntament. Després ha estat el moment de celebrar-ho tots plegats amb un refresc a l’Ajuntament.

Els quatre regidors del Partit Popular a l’oposició
Exit mobile version