Site icon Essaig.cat |

Molta gent ha pregat a Sant Blai per no tenir mal de coll

santblaiAhir va ser el dia de la candelera i avui da 3 de febrer és Sant Blai. Es tracta d’un sant molt venerat a diferents pobles, com el cas de Campos, on té dedicat un oratori.

Sant Blai va ser un metge i bisbe de Sebaste (antiga capital de la Petita Armènia i actual Sivas, Turquia), i és considerat sant per diverses confessions del cristianisme.va viure, probablement, el segle III i va ser bisbe de Sebaste, a l’actual Turquia.

El seu culte es va estendre per Europa als segles XI i XII, essent un dels Catorze sants auxiliadors. Sant Blai és el patró dels treballadors de la llana en general, i en particular dels cardadors de llana, a causa dels instruments utilitzats en el seu martiri.

És també advocat contra el mal de coll i patró dels otorinolaringòlegs i per això se li solia demanar ajut pels temes relacionats amb el parlar. Fins no fa molts d’anys, l’Església commemorava aquesta festivitat amb més solemnitat i es feia la benedicció dels caramels, el regalim i amb la imposició de l’oli sagrat al coll.

Avui parlam de sant Blai perquè, tot i que a Algaida no hi ha molta veneració, molta gent ha assistit a la missa que s’ha celebrat per assistir a la benedicció dels fruits i a la unció de l’oli i així passar aquest any sense mal de coll. Era tanta la gent que ha assistit avui a la celebració, que la capella del Roser, on habitualment es fan les misses entre setmana quan no hi ha funerals, ha quedat petita.

Redacció noticiari es saig

Exit mobile version