Site icon Essaig.cat |

El santuari de Cura s’incorpora a la xarxa de patrimoni religiós Spiritual Mallorca

Ahir es va presentar el projecte Spiritual Mallorca, destinat a la generació de producte turístic-cultural a l’illa des de l’àmbit privat. En aquest sentit, el projecte actualment suma 6 espais d’importància excepcional per entendre la nostra idiosincràsia, tot i que neix amb la voluntat de seguir creixent amb l’objectiu de crear la gran xarxa de patrimoni religiós visitable a Mallorca.

Es tracta d’una oferta turística on el visitant podrà gaudir amb un mateix tiquet del Reial Convent de Sant Francesc, el Santuari de Cura, Santuari de Lluc, la Casa Museu Sant Juníper Serra, el Monestir de la Real i La Porciúncula. Cal destacar que aquest nou producte es comercialitzarà amb un preu de 5 €, encara que els residents, la tercera edat, estudiants i menors hauran d’abonar només 3 €.

D’altra banda, Spiritual Mallorca, com a producte turístic d’alta qualitat, ja ha arribat a acords amb agències, operadors turístics, guies i tots aquells stakeholders (parts interessades) que poden tenir interès en donar a conèixer aquesta nova oferta. Així mateix, s’ha desenvolupat un web on els visitants posaran trobar informació dels espais i adquirir les seves entrades, així com tota una línia de marxandatge.

Durant la presentació, el gerent de Spiritual Mallorca, Rafel Duran, ha destacat que el turisme també pot ser “una oportunitat per a la cultura, en tant que fomenta la conservació i l’estima del patrimoni i que alhora genera uns recursos econòmics per a la seva conservació”. Així mateix, Duran ha destacat que “el turisme cultural pot erigir-se com un factor econòmic dinamitzador de primer ordre per a l’illa, gràcies a què no està subjecte a l’estacionalitat i al qual atreu un tipus de visitant que, no només disposa d’un poder adquisitiu superior al turisme massiu, sinó que a més té una sensibilitat per la història, la cultura i la conservació del medi ambient “.

Cal destacar que l’espiritualitat és l’element conceptual de l’oferta turística de Spiritual Mallorca. I és que proposa un projecte vinculat als valors franciscans i en alguns dels personatges més universals de les Balears com el beat Ramon Llull i Sant Juníper Serra.

El santuari de Cura dins el projecte Spiritual Mallorca

Foto: Jaume Jaume Garbí (AFA)

Segons figura en el seu web a l’hora de descriure el Santuari de Cura s’hi explica:

Des de 1266, és la muntanya sagrada de Mallorca. El lloc on Ramon Llull va rebre la Il·luminació. Un mirador de Mallorca des d’on es veu tota l’illa. Oferta gastronòmica i hostatgeria pròpia.

Entre les instal·lacions que es podran visitar destaquen l’espai etnològic del Museu, l’Aula de Gramàtica i properament s’anuncia un Espai Ramon Llull.

Més informació a  www.spiritualmallorca.com

Redacció noticiari es saig

Exit mobile version